ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Közmeghallgatás a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetése engedélyezéséhez kapcsolódóan

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 6-án 15 órakor a Paksi Atomerőmű 2. számú blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetése engedélyezéséhez kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója működési engedélyének módosításhoz kapcsolódóan

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 6-án 12 órakor a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója működési engedélyének módosításához kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódóan

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 5-én 13 órakor az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Engedélyezési eljárás telephely vizsgálatra és értékelésre

2014.04.18

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) megindította a telephely vizsgálatra és értékelésre vonatkozó engedélyezési eljárását. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket.A hirdetmény elérhető Paks Város Önkormányzatának hirdetőtábláján (7030 Paks Dózsa György út 55-61.), az OAH székház (1036 Budapest Fényes Adolf u. 4.) portáján, valamint az OAH honlapján (www.oah.hu).

Tovább olvasom »

OECD NEA kommunikációs munkacsoportjának ülése Párizsban

2014.04.15

2014. április 8-10. között tartotta éves ülését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökségének (OECD NEA) kommunikációs munkacsoportja. Az idei rendezvény két szempontból is fontos volt. A korábbiakhoz képest újdonságot jelentett, hogy szakmai napot tartottak a résztvevőknek, amelyen egyrészt a közösségi média használatára fókuszáltak, másrészt a meghívott civil szervezetek képviselői és újságírók mondhatták el véleményüket a nukleáris hatóságok kommunikációjáról. Mindemellett új tisztségviselőket választott a munkacsoport.

Tovább olvasom »

Megérkezett az MVM Paks II. Zrt. telephely vizsgálati és értékelési engedélykérelme

2014.04.11

Az Országos Atomenergia Hivatalhoz 2014. április 11-én megérkezett az MVM Paks II. Zrt. telephely vizsgálati és értékelési engedélykérelme. Az eljárás 2014. április 12-től indul. Az érvényes jogszabályok szerint az eljárás megindításáról értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket.

Tovább olvasom »

Nukleáris Biztonsági Egyezmény 6. Felülvizsgálati Értekezlete Nukleáris Biztonsági Egyezmény 6. Felülvizsgálati Értekezlete

Véget ért a Nukleáris Biztonsági Egyezmény 6. Felülvizsgálati Értekezlete

2014.04.10

2014. március 24. és április 4. között Bécsben üléseztek a Nukleáris Biztonsági Egyezmény (CNS – Convention on Nuclear Safety) részes államai, hogy megvizsgálják a nukleáris biztonság helyzetét országaikban. A Felülvizsgálati Értekezletre a tagállamok jelentést készítettek, amelyet az eseményen egy előadás keretében ismertettek, és tájékoztatták a hallgatóságot a jelentés benyújtása utáni fejleményekről.

Tovább olvasom »

Hágai csúcstalálkozó Fotó: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) Hágai csúcstalálkozó
Fotó: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA)

Nukleáris védettségi csúcstalálkozó Hágában

2014.04.03

2014. március 24-25. között Hágában került megrendezésre a 3. Nukleáris Védettségi Csúcs 53 állam- és kormányfő, 13 külügyminiszter, valamint az ENSZ, az Európai Unió, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az Interpol vezetőinek részvételével. A rendezvény jelentősége, hogy az első számú politikai vezetők tárgyaltak a nukleáris védettség kérdéseiről. A részt vevő országok áttekintették az elmúlt két évben elért eredményeiket, és meghatározták a közeljövő legfontosabb feladatait. A Martonyi János külügyminiszter által vezetett hazai delegáció tagjaként Horváth Kristóf, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese vett részt az eseményen.

Tovább olvasom »

Forrás: The Official CTBTO Photostream Forrás: The Official CTBTO Photostream

CTBTO szakembereinek képzése hazánkban

2014.04.01

Az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete 2014. március 24. és 28. között Romhányban tartotta gyakorlatát, amelynek során különböző technikai eszközök használatát sajátíthatták el a résztvevők. Az ötnapos képzésen a szervezet három munkatársa és négy ellenőrgyakornoka vett részt.

Tovább olvasom »

Petőfi Gábor előadása a magyar eredményekről Petőfi Gábor előadása a magyar eredményekről

Hogyan lehet tovább javítani az atomerőművek biztonságát?

2014.03.28

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kezdeményezésére március közepén került sor az atomerőművek súlyos baleseti felkészülésével kapcsolatos szakértői találkozóra. A mintegy 200 fős, 4 napos bécsi találkozó célja a fukushimai tapasztalatok feldolgozása, illetve a tagországokban elvégzett felülvizsgálatok és elhatározott intézkedések áttekintése volt.

Tovább olvasom »

Forrás: www.kormany.hu, Fotó: Botár Gergely Forrás: www.kormany.hu, Fotó: Botár Gergely

Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

2014.03.19

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Gyimesi Zoltán-díjat adományozott Kovács Kálmánnak, a Pöyry Erőterv Zrt. nukleáris létesítmények mérnöki kiszolgálásával és tervezésével foglalkozó egysége vezetőjének, valamint Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott az OAH két munkatársának, Babics Péter Pál szakmai főtanácsadónak és dr. Sáfár József szakmai tanácsadónak.

Tovább olvasom »

Képzés az európai nukleáris szabványokról Képzés az európai nukleáris szabványokról

Képzés az európai nukleáris szabványokról

2014.03.14

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársai is részt vettek azon a képzésen, amelyet könnyűvizes reaktorok üzemeltetési, tervezési és fejlesztési gyakorlatának egységesítésére készített EUR (European Utility Requirements) szabvány műszaki követelményrendszeréről tartottak Pakson, 2014 márciusának első hetében.

Tovább olvasom »