ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Bizottsági közlemény a nukleáris indikatív programról

2017.05.16

Az Európai Bizottság közleményt adott ki, amelyben áttekintették a nukleáris életciklus összes szakaszában megvalósuló beruházásokat, foglalkoznak a nem energiatermelési célú alkalmazásokkal, továbbá kitérnek az Európai Unió technológiai vezetőszerepének fenntartására is.

Tovább olvasom »

Karbantartási munkák az 1-es blokkon

2017.05.15

2017. május 13-án reggel az 1. blokkot rövid időre lekapcsolták a villamosenergia-rendszerről annak érdekében, hogy az 1. turbina generátorához tartozó főtranszformátoron karbantartási munkát végezzenek. A blokkot már visszaindították, a főtranszformátor meghibásodásának megelőzése érdekében elvégzett karbantartásnak nincs hatása a nukleáris biztonságra.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a „bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyában indult eljárás megindításáról

2017.05.12

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – elindította a „bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Bátaapáti község Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH-székház portáján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

EU-küldöttség látogatása hazánkban

2017.05.10

Az Európai Unió Energiaügyi Főigazgatósága és az EURATOM Ellátási Ügynökség képviseletében ötfős delegáció érkezett hazánkba. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezésében a szakemberek megbeszéléseket folytattak a minisztérium képviselőivel, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójával, valamint ellátogattak a Paksi Atomerőműbe is.

Tovább olvasom »

Nemzetközi küzdelem a nukleáris fegyverek elterjedése ellen

2017.05.09

25 éve támogatja hazánk a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség biztosítéki rendszerét, amelyhez kapcsolódóan jubileumi kiadványt készített az Országos Atomenergia Hivatal.

Tovább olvasom »

Kétoldalú találkozók külföldi hatóságok szakembereivel

2017.05.03

Az Országos Atomenergia Hivatal nagy hangsúlyt fektet az új blokkok engedélyezésére való felkészülésre, melynek fontos eleme a más nemzetek hatóságaival való együttműködés. Ennek keretében április elején az orosz hatósággal, a hónap végén pedig a finn hatósággal folytatott megbeszéléseket az OAH szakmai delegációja, tovább mélyítve az hivatal kapcsolatát az új paksi blokkokhoz hasonló típusú atomerőművet építeni szándékozó országok nukleáris biztonsági hatóságaival.

Tovább olvasom »

Szervercsere és informatikai rendszer karbantartása az OAH-nál

2017.04.20

2017. április 21-én, pénteken az Országos Atomenergia Hivatal ügyeleti rendben működik szervercsere, illetve az informatikai rendszer karbantartása miatt.

Tovább olvasom »

Véget ért a Nukleáris Biztonsági Egyezmény 7. Felülvizsgálati Értekezlete

2017.04.20

2017. március 27. és április 7. között Bécsben került sor a Nukleáris Biztonsági Egyezmény (CNS – Convention on Nuclear Safety) részes államainak hetedik felülvizsgálati értekezletére. A felülvizsgálók a magyar gyakorlatot több ponton is követendőnek találták, jó gyakorlatnak (good practice) minősítették az engedélyezési eljárások átláthatóságának más tagállamok gyakorlatán túlmutató biztosítását.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a BME Oktatóreaktor üzemeltetési engedélyéhez kapcsolódóan

2017.04.19

Az Országos Atomenergia Hivatal az átláthatóság biztosítása érdekében – eleget téve a hazai törvényi kötelezettségeinek és a nemzetközi ajánlásoknak– minden létesítményi szintű engedélyezési eljárásnál közmeghallgatást tart, hogy a lakosság és a civil szervezetek bevonásával (a vélemények figyelembevételével, a kérdések megválaszolásával) hozza meg döntését. A „Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Oktatóreaktorának üzemeltetési engedélye” tárgyú, április 18-án megrendezett közmeghallgatáson nem jelent meg érdeklődő, így sem az Országos Atomenergia Hivatal, sem az engedélyes és a bevont szakhatóságok nem kaptak kérdést, illetve nem hangzott el vélemény, észrevétel.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2017.04.19

A radioaktívhulladék-tároló létesítmények rendszereit és rendszerelemeit az üzemviteli és lezárást követő fázisok biztonságának fenntartása szempontjából osztályba kell sorolni. Az Országos Atomenergia Hivatal erre vonatkozóan elkészítette „A magyarországi radioaktívhulladék-tárolók rendszereinek és rendszerelemeinek biztonsági osztályba sorolása” útmutatót, amely ajánlásokat tartalmaz a vonatkozó jogszabályi előírások teljesítésére, és az azokban rögzített követelmények végrehajtására a biztonsági szempontok figyelembevételével.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2017.04.06

A Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója 2017. évi Időszakos Biztonsági Felülvizsgálatának elvégzéséhez szükséges útmutatót (hatósági iránymutatást) készített az Országos Atomenergia Hivatal, amely ajánlásokat tartalmaz a vonatkozó jogszabályi előírások teljesítésére, és az azokban rögzített követelmények végrehajtására a nukleáris biztonsági szempontok figyelembevételével.

Tovább olvasom »

Ügyintézési idő meghosszabbítása

2017.04.05

Az Országos Atomenergia Hivatal az RHK Kft. kérelmére elindított, „Az RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” engedélyezési eljárás ügyintézési határidejét 90 nappal meghosszabbította.

Tovább olvasom »