ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény „A püspökszilágyi RHFT kijelölt biztonsági övezetének felülvizsgálata" kérelemre indult eljárás megindításáról

2017.10.19

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – elindította „A püspökszilágyi RHFT kijelölt biztonsági övezetének felülvizsgálata” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket.

Tovább olvasom »

Ruténium Ruténium

Csökkenő Ru-106-koncentráció, nem volt egészségügyi kockázat

2017.10.17

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közzé tette összefoglaló jelentését, melyben a tagállamoktól bekért ruténiumértékeket elemezte.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek: a megújított formátumú rendezvényünk nagy sikert aratott Pécsett

2017.10.13

Közel 300 diák vett részt az Országos Atomenergia Hivatal, a TIT Stúdió Egyesület és a Pécsi Tudományegyetem közös szervezésében megrendezett Atomenergiáról - mindenkinek rendezvényen. A korábbi konferenciákhoz képest az előadások rövidebbek és tematikájukban színesebbek lettek, a kiállításon pedig nagy hangsúlyt fektettünk az interaktivitásra és a kipróbálható eszközökre, hogy élmény legyen a tanulás.

Tovább olvasom »

Karbantartási munkák a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2017.10.13

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkját 2017. október 13-án 00:00 órától tervezetten, 50%-al leterhelték. Jelenleg a blokk 256 MW-ot termel. A teljesítménycsökkentés azért szükséges, mert az 1. blokki 2. számú turbinagépcsoporthoz tartozó gerjesztőgépnél javítást hajtanak végre. A blokk a tervek alapján október 14-én hajnalban lesz ismét 100%-os teljesítményen.

Tovább olvasom »

Nincs egészségügyi kockázata a légkörben mért ruténiumnak

2017.10.09

Az elmúlt hét második felében Európa több országában, így hazánkban is észlelték a ruténium mesterséges eredetű 106Ru izotópját a légkörben, az azonban olyan csekély mennyiségben van jelen, amely nem jelent egészségügyi kockázatot a lakosság számára.

Tovább olvasom »

Pénzügyi- számviteli ügyintézőt keres az OAH

2017.10.09

Az új munkatárs feladata lesz többek között a beérkezett számlák rögzítése, átutalások elkészítése, a Magyar Államkincstárral való kapcsolattartás, valamint a főkönyvi könyvelés. Jelentkezési határidő 2017. november 6. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.gov.hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Moldáv tudományos látogatók az Országos Atomenergia Hivatalban

2017.10.06

2017. október 2-3-án a moldáv nukleáris hatóság három munkatársa látogatott az Országos Atomenergia Hivatalhoz, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség műszaki együttműködési programja keretében.

Tovább olvasom »

Orosz képviselők látogatása az OAH-ban

2017.10.06

2017. október 5-én orosz képviselőkből (Állami Duma, Oroszországi Föderáció) álló delegációt fogadott Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója. A képviselők előadást halhattak az OAH tevékenységéről, a hazai nukleáris létesítményekről és radioaktívhulladék-tárolókról, valamint az atomenergia alkalmazásának legfontosabb szabályairól.

Tovább olvasom »

A KKÁT III. ütem 2. Fázisa üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó, kérelemre indult eljárásban tartott közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.09.29

Az Országos Atomenergia Hivatal a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) III. ütem 2. fázisának üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó, kérelemre indult eljárásban közmeghallgatást tartott 2017. szeptember 14-én Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagytermében. A közmeghallgatás jegyzőkönyve elérhető Paks Város Polgármesteri Hivatalának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Az OAH megújította az atomenergia hazai alkalmazásáról szóló ismertetőfüzetét

2017.09.28

Az Országos Atomenergia Hivatal 2013-ban tette közzé az atomenergia magyarországi alkalmazásáról szóló, lakosság számára készített ismertetőfüzetét, amelyet – tekintettel az atomtörvény módosításaira és a hivatal feladatainak bővülésére – 2017-ben felülvizsgáltunk és aktualizáltunk.

Tovább olvasom »

Intenzív kétoldalú tárgyalások Bécsben

2017.09.26

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 61. közgyűlése lehetőséget biztosított az Országos Atomenergia Hivatal számára, hogy több mint tíz ország nukleáris hatóságával folytasson felső vezetői, illetve szakértői szintű kétoldalú megbeszéléseket.

Tovább olvasom »

Együttműködési megállapodás a lengyel és a marokkói nukleáris hatósággal

2017.09.26

A marokkói hatóság főigazgatójával, Khammar Mrabittal szeptember 18-án, a lengyel atomenergia felügyeleti szerv elnökével, Andrzej Przybycinnel szeptember 19-én Bécsben írta alá a szakmai együttműködési megállapodást Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója.

Tovább olvasom »