ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

NAÜ regionális workshop Budapesten

2018.06.12

2018. június 4-től 8-ig az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által szervezett „2. szintű valószínűségi biztonsági elemzések és alkalmazások” elnevezésű regionális, szakértői találkozónak. >>>

Tovább olvasom »

Befejezték a Paksi Atomerőmű 1. blokkján a 2. turbó gépcsoport javítását

2018.06.08

Ahogy arról korábban hírt adtunk 2018. június 6-án, 11:58 órakor a Paksi Atomerőműben a 2. turbina kiesése miatt az 1. blokk 50%-os teljesítményen üzemelt. Az erőmű szakemberei a hibát feltárták és elhárították.

Tovább olvasom »

Tudományos szeminárium az OAH-nál

2018.06.08

2018. május 30-án és június 5-én tartotta az Országos Atomenergia Hivatal műszaki támogató intézményeinek (Technical Support Organisations – TSO) legújabb kutatási eredményeit bemutató hagyományos évenkénti szemináriumát.

Tovább olvasom »

Magyar szakértő is segítette a NAÜ nukleáris védettségi tanácsadó misszióját Svájcban

2018.06.08

2018. június 08-án fejeződött be a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nukleáris védettségi tanácsadó missziója (IPPAS) Svájcban. A felülvizsgálatot végző szakértői delegációban az Országos Atomenergia Hivatal munkatársa is részt vett.

Tovább olvasom »

Véget ért a Joint Convention 6. Felülvizsgálati Értekezlete

2018.06.08

2018. május 21. és június 1. között Bécsben került sor a kiégett fűtőelemek kezelésének biztonságáról és a radioaktív hulladékok kezelésének biztonságáról szóló közös egyezmény (Joint Convention) részes államainak hatodik felülvizsgálati értekezletére.

Tovább olvasom »

Turbina Turbina

Teljesítménycsökkenés volt a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2018.06.06

A Paksi Atomerőmű 1. blokkján 2018. június 6-án 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

ATDR portál ATDR portál

Új, online regisztrációs felület az OAH elektronikus ügyintézési portáljához

2018.06.06

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény értelmében 2018. január 1-jétől a törvény hatálya alá tartozó szervezeteknél, így az OAH-nál is, megindult az elektronikus ügyintézés, melynek keretében a természetes személyek jogosultak, a gazdálkodó szervezetek és jogi képviselők kötelezettek lettek az elektronikus kapcsolattartásra. Az OAH elektronikus ügyintézési portáljához történő regisztrációt egyszerűsítette a hivatal.

Tovább olvasom »

Nukleáris létesítmények öregedéskezelésének uniós felülvizsgálata

2018.06.05

Az öregedéskezelés témakörében 2018. május 14 és 18. között Luxemburgban került sor az Európai Unió nukleáris létesítményeket üzemeltető tagállamainak tematikus szakértői felülvizsgálatához kapcsolódó értekezletre. Magyarországot a Paksi Atomerőmű, a Budapesti Kutatóreaktor és az Országos Atomenergia Hivatal szakértőiből álló csoport képviselte.

Tovább olvasom »

Magyar siker a NAÜ nemzetközi diákpályázatán: középiskolás csapatunk a világ öt legjobbja között

2018.06.04

A nukleáris tudomány és technológia iránti érdeklődés felkeltése érdekében a 2018. május 28-31. között, Dél-Koreában tartott harmadik nemzetközi nukleáris humán erőforrás-fejlesztési konferencia margóján, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nemzetközi diákpályázatot írt ki 14-18 éves középiskolások számára.

Tovább olvasom »

Útmutató tervezet Útmutató tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2018.05.29

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőművi blokk létesítési engedélyezési dokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató célja, hogy – ajánlásokat adva a létesítési engedélykérelemmel kapcsolatosan – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.

Tovább olvasom »

Útmutató tervezetek Útmutató tervezetek

Útmutató-tervezetek az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2018.05.29

Az Országos Atomenergia Hivatal két új útmutató tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából: az egyik útmutatást nyújt a Nukleáris Biztonsági Szabályzat hatálya alá tartozó sajátos építmények tervezésének NBSZ-konform elvégzéséhez, a másik ajánlásokat ad az új atomerőművi blokkok biztonsága szempontjából meghatározó elemzések független elvégzésére. Az útmutató-tervezetekhez kapcsolódó véleményeket 2018. június 12-ig várjuk az utmutatovelemeny@haea.gov.hu címre.

Tovább olvasom »

Adatvédelmi tájékoztató Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztatót tett közzé az OAH

2018.05.25

Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR – General Data Protection Regulation) megfelelően az Országos Atomenergia Hivatal adatvédelmi tájékoztatót tett közzé honlapján.

Tovább olvasom »