ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Teljesítménycsökkenés volt a Paksi Atomerőmű 3. blokkján

2018.03.13

A Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2018. március 12-én 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Az OAH-ba látogatott az OECD NEA főigazgatója

2018.03.07

2018. március 5-én az Országos Atomenergia Hivatalba látogatott William D. Magwood, az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének (OECD NEA) főigazgatója, akit Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója fogadott.

Tovább olvasom »

Reagálás nyílt levélre

2018.03.06

Az Országos Atomenergia Hivatal elkészítette válaszát a Perger András által jegyzett nyílt levélre reagálva, amely elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Az OAH munkatársat keres nukleáris biztosítéki hatósági felügyelői munkakörbe

2018.03.06

Az új munkatárs feladata lesz többek között a nukleáris anyagok engedélyezésével, ellenőrzésével és nyilvántartásával összefüggő tevékenységek ellátása, együttműködés a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az Európai Bizottság munkatársaival, valamint a nukleáris és nukleáris kettős felhasználású termékek importjával és exportjával kapcsolatos engedélyezési és ellenőrzési feladatok ellátása.

Tovább olvasom »

Forrás: Pixabay Forrás: Pixabay

Az OAH mérnököt, fizikust keres nukleáris biztonsági felügyelői munkakörbe

2018.03.06

Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység.

Tovább olvasom »

Bécsben tárgyalt a NAÜ-vel az OAH főigazgatója

2018.03.01

Magyar delegáció tagjaként Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója Bécsben folytatott egyeztetést a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vezető tisztviselőivel az új atomerőművi blokkok építéséhez kapcsolódó Előzetes Biztonsági Jelentés értékeléséről.

Tovább olvasom »

Forrás: Pixabay Forrás: Pixabay

Felvonulási épületre vonatkozó engedélykérelmet kapott az OAH

2018.03.01

Tekintettel a széleskörű érdeklődésre hírt adunk arról, hogy a Paks II. Zrt. felvonulási épület építési engedélykérelmét nyújtotta be az Országos Atomenergia Hivatalhoz.

Tovább olvasom »

Új útmutatók az OAH honlapján

2018.02.27

Két új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. „Az Atomerőművi nukleáris környezetben lévő acélszerkezetek” című, valamint „A nukleáris létesítmények építményei használatbavételének engedélyezési dokumentációja” című útmutató elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Az OAH szakértője is részt vett a NAÜ kommunikációs képzési anyagának előkészítésén

2018.02.27

2018. február 19-23. között került sor arra a munkacsoportülésre, amely a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nemrég kiadott „Nukleáris hatósági kommunikáció és konzultáció az érdekelt felekkel” című útmutatójához kapcsolódó képzési anyagokat véglegesítette. Az ötfős szakértői csoport munkájában az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatási felelőse is részt vett.

Tovább olvasom »

Hirdetmény „a püspökszilágyi RHFT kijelölt biztonsági övezetének felülvizsgálata” kérelemre indult eljárásban hozott döntésről

2018.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – döntést hozott a „A püspökszilágyi RHFT kijelölt biztonsági övezetének felülvizsgálata” hatósági eljárásban. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Püspökszilágy és Kisnémedi község Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Joint Convention 6. nemzeti jelentés az OAH honlapján

2018.02.27

Elérhető a kiégett fűtőelemek kezelésének biztonságáról és a radioaktív hulladékok kezelésének biztonságáról szóló közös egyezmény (Joint Convention) keretében készült hatodik nemzeti jelentés.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2018.02.26

A Paksi Atomerőmű 1. blokkján 2018. február 26-án délelőtt a turbinavédelem automatikusan leterhelte 100 MW-ra a 2. turbógépcsoportot, így a blokk jelenleg kb. 360 MW teljesítményen üzemel. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »