ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Igazgatási szünet Igazgatási szünet

Igazgatási szünet az OAH-nál

2022.12.09

Az Országos Atomenergia Hivatal 2022. december 22-től 2022. december 31-ig igazgatási szünetet tart. Az igazgatási szünet ideje alatt az OAH elektronikus ügyintézési portálján keresztül folyamatos az iratbefogadás.

Ezúton kívánunk minden partnerünknek, valamint a honlapunkra látogatóknak boldog, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt!

Tovább olvasom »

Képzés Képzés

OAH-képzés az INES-skála alkalmazásáról

2022.12.09

2022. December 5-7 között az OAH szakemberei képzést tartottak a Paksi Atomerőmű, az RHK Kft, valamint a Paks II. Zrt szakemberei számára a Nemzetközi Nukleáris és Radiológiai Esemény Skála (INES) alkalmazásáról. Az oktatás során a résztvevők áttekintették az INES-skála alkalmazásának lehetőségeit és az egyes eseménytípusokat, valamint gyakorlófeladatokat oldottak meg, amelyek a megszerzett tudás elmélyítését segítették. A képzés célja az volt, hogy az engedélyesek a jogszabályi előírásoknak megfelelően tudják teljesíteni az eseménybejelentési kötelezettségüket. A rendezvényen több mint harmincan vettek részt, egyrészt az INES-skála alkalmazásában járatos szakértők ismeretfrissítési céllal, másrészt a témával ismerkedő szakemberek is.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2022. évi karbantartása

2022.12.07

A Paksi Atomerőműben befejezték a 4. blokk ez évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot. >

Tovább olvasom »

Osztrák-magyar találkozó Osztrák-magyar találkozó

Magyar-osztrák kétoldalú találkozó

2022.12.05

2022. november 30-án kezdődött a kétnapos magyar-osztrák kétoldalú szakértői találkozó, amelynek idén Magyarország adott otthont. A megbeszélések első napján az osztrák delegáció megtekintette az új paksi blokkok telephelyét, a második napon került sor a szakmai előadásokra, továbbá a kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdések megvitatására.

Tovább olvasom »

OECD NEA felmérés OECD NEA felmérés

OECD NEA nemzetközi felmérés

2022.12.05

Az OECD Nukleáris Energia Ügynöksége (NEA) nemzetközi felmérést készít az atomenergiával kapcsolatos megítélésről. Nem célja az egyes országok közvéleménye reprezentatív nézeteinek meghatározása, hanem az egyén alapvető értékei és a nukleáris kérdésekről alkotott nézetei közötti kapcsolatok feltárására törekszik. Az angol nyelven közzétett kérdőívet bárki kitöltheti, amelyre 2022. december 21-ig van lehetőség.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Manufacturing Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.12.05

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Manufacturing Kft. kérelmére indult, ionizáló sugárzást létrehozó berendezések üzemeltetésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Argentin látogatás Argentin látogatás

Argentínában tárgyalt az OAH elnöke

2022.12.01

2022. november 19-én Argentínába látogatott az OAH delegációja, amelyet Kádár Andrea Beatrix elnök vezetett. A dél-amerikai ország szintén jelentős tapasztalattal rendelkezik az atomenergia alkalmazása területén, az üzemelő atomerőművek mellett új, kis moduláris reaktor létesítése zajlik.

Tovább olvasom »

Bizottsági ülés Bizottsági ülés

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága megtárgyalta és elfogadta az OAH 2021. évi beszámolóját

2022.11.29

2022. november 29-én az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága megtárgyalta az Országos Atomenergia Hivatal 2021. évi működéséről szóló beszámolóját. Az ülésen Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke tájékoztatta a képviselőket a hivatal hatósági felügyeleti tevékenységéről, a szervezet gazdálkodásáról, a járványhelyzet alatti zavartalan működéséről. Kiemelte, hogy a legtöbb engedélyt az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. számára adta ki az OAH, illetve itt került sor a legtöbb ellenőrzésre 2021 folyamán, összesen 138-ra.

Tovább olvasom »

Workshop Workshop

Regionális workshop az OAH-nál – hogyan csökkentsük a belső elkövetők által jelentett fenyegetettséget?

2022.11.29

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2022. november 14-17. között Budapesten került megrendezésre a belső elkövetők által jelentett fenyegetés csökkentése a nukleáris létesítményekben témájú regionális workshop.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Fizikai védelmi gyakorlatot tart a Paksi Atomerőmű és az Energiatudományi Kutatóközpont a november 28-i héten

2022.11.25

Az Energiatudományi Kutatóközpont és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a 2022. november 28-i héten, külön időpontban tartják az éves fizikai védelmi gyakorlatukat a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Nukelárisbaleset-elhárítási gyakorlat Nukelárisbaleset-elhárítási gyakorlat

Nemzetközi és hazai nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatokon vett részt az OAH

2022.11.21

2022. november 16-án a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében ConvEx-2a típusú nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatra került sor, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal a NAÜ-vel kötött gyorsértesítési egyezményéből eredő feladatait látta el. November 17-én a Paksi Atomerőmű éves teljeskörű baleset-elhárítási gyakorlata keretében egy 3-as blokkot érintő feltételezett baleseti helyzet kezelését szimulálták az atomerőmű és a hazai hatóságok.

Tovább olvasom »

Bizottsági ülés Bizottsági ülés

Az Országgyűlés bizottsági ülésén adott tájékoztatást az OAH elnöke

2022.11.19

2022. november 17-én került sor az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülésére, amelyen Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke tájékoztatta a képviselőket a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbításának hatósági és jogszabályi vonatkozásairól, továbbá az új atomerőművi blokkok létesítéséhez kapcsolódó eljárásokról.

Tovább olvasom »