ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2024.01.01

2024. január 1-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 2., 3. és 4. blokkjai a rendszerirányító (MAVIR) kérésére tercier szabályozásokban (100 MW-ot meghaladó leszabályozásban) vettek részt. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2023.12.25

2023. december 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 2., 3. és 4. blokkjai a rendszerirányító (MAVIR) kérésére tercier szabályozásokban vettek részt. A 2. blokk 125 MW-os, a 3. blokk 170 MW-os, illetve a 4. blokk 100 MW-ot meghaladó leszabályozásban vett részt, így összesítve 396 MW-os leterhelést hajtott végre az atomerőmű. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 4. blokkján védelmi működés következtében

2023.12.25

2023. december 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 4. blokkja védelmi működés következtében leterhelődött, a szakemberek a hiba elhárítását elkezdték. A blokk biztonsága nem volt veszélyeztetve, a tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.12.21

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult, röntgenberendezések hatósági engedélyezés és ellenőrzés alóli mentesítésének engedélyezére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 114/2016. (VI.1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.12.21

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult, röntgenberendezések üzemeltetésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 114/2016. (VI.1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hírlevél Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei második száma

2023.12.21

A hírlevélben foglalkozunk többek között a nukleáris létesítmények 2023. első féléves biztonsági teljesítményének értékelésével, a jogszabályváltozásokkal, a rendszerek, rendszerelemek gyártásával és beszerzésével összefüggő jogszabálymódosításokkal, a nukleárisbaleset-elhárítási tevékenységgel, a Paks II. talajelőkészítési munkálataival, az Energiatudományi Kutatóközpont Budapesti Kutatóreaktorhoz kapcsolódó közmeghallgatással, a hazai nukleáris létesítmények tűzvédelmi felülvizsgálatával, az Európai Unió második tematikus szakértői felülvizsgálatával, valamint a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóba kerülő, új típusú, kompakt hulladékcsomagok elhelyezésével. Ezen felül áttekintjük az elmúlt időszak fontosabb hazai és nemzetközi eseményeit, így írunk az „Atomenergiáról – mindenkinek” című rendezvénysorozat miskolci állomásáról, az orosz-ukrán konfliktus nukleáris biztonsági kihívásairól, az OAH és az USA Energetikai Minisztérium közös szervezésében megtartott kibervédelmi workshopról, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 67. közgyűléséről, továbbá a bosznia-hercegovinai szakértők fogadásáról.

Tovább olvasom »

Kérdőív Kérdőív

Kérdéseket lehet feltenni az EU második tematikus felülvizsgálatához készített nemzeti jelentésekhez kapcsolódóan

2023.12.21

Az Európai Unió második tematikus felülvizsgálatának témaköre a nukleáris létesítmények tűzvédelme. A folyamat fontos része, hogy az unió biztosítja a kérdésfeltevés lehetőségét a lakosság és az érdekelt felek számára a nemzeti jelentésekhez kapcsolódóan. Erre egy online kérdőívet hoztak létre, amelyet 2024. február 9-ig lehet kitölteni.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az „Energiatudományi Kutatóközpont Budapesti Kutatóreaktor üzemeltetési engedélyezés” tárgyú eljárásban hozott döntésről

2023.12.21

Az Országos Atomenergia Hivatal döntést hozott az Energiatudományi Kutatóközpont Budapesti Kutatóreaktor üzemeltetési engedélyezési eljárásban. A vonatkozó jogszabályi követelményeknek megfelelően az OAH a döntésről hirdetmény útján értesíti az érintett ügyfeleket. A hirdetmény elérhető Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.), valamint az OAH (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.) hirdetőtábláin, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Magyar-osztrák kétoldalú találkozó Magyar-osztrák kétoldalú találkozó

Magyar-osztrák kétoldalú szakmai találkozó

2023.12.20

Kétnapos magyar-osztrák kétoldalú szakértői találkozóra került sor december 18-19 között Ausztriában. Az OAH tájékoztatást adott az új felügyeleti koncepcióról, amely elősegíti, hogy a nukleáris biztonság magas szintjének megtartása mellett hatékonyabban működjön a hatóság, továbbá nagyobb hangsúlyt kapjon az ellenőrzési tevékenység. A magyar delegációt Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke vezette. A megbeszélésen az OAH delegáltjain kívül részt vettek az Energiaügyi Minisztérium, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II. Zrt., a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft., a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai is. Osztrák részről a külügyminisztérium és más minisztériumok képviselői mellett, szakmai intézmények és több tartomány részéről érkezett delegációtagok vettek részt a találkozón.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2023.12.18

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 4. blokkján 2023. december 17-én 03:00 órától villamos berendezés karbantartását végezték a szakemberek, emiatt a blokkot 50%-kal leterhelték. A 4. blokkon 17-én további 100 MW-ot meghaladó leterhelés volt a blokk teljesítményszabályozási képességének vizsgálata miatt. A karbantartás befejezését követően december 18-án a hajnali órákban a 4-es blokkot felterhelték névleges teljesítményre. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH nemzetközi referens feladatkörbe

2023.12.16

A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.hu email címre kérjük benyújtani. A jelentkezési határidő: 2024. január 31.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek Atomenergiáról - mindenkinek

Közel kétszáz résztvevő, érdekes előadások és izgalmas tudásjátékok a debreceni Atomenergiáról – mindenkinek rendezvényen

2023.12.16

December 12-én, Debrecenben, az OAH és a TIT Stúdió Egyesület közös szervezésében, a Debreceni Egyetem támogatásával került sor az Atomenergiáról – mindenkinek rendezvényre. A programot nagy érdeklődés övezte, közel kétszáz középiskolai diák és tanár vett részt a rendezvényen, akik átfogó képet kaptak az atomenergia alkalmazásának területeiről. Az előadások mellett az interaktív kiállításon számos érdekességet tudhattak meg a többek között az ionizáló sugárzásról, az orvosi alkalmazásokról, a fúziós energiatermelésről, az atomreaktorok működéséről, a radioaktív hulladékok kezeléséről, valamint a nukleáris balesetekről.

Tovább olvasom »