ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Karbantartás Karbantartás

Informatikai karbantartás

2020.02.04

Tisztelt Látogatók!

2020. február 6-án (csütörtök) 16:00 - 18:00 között a hálózat karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál), az e-napló (elektronikus építési napló) rendszerek és a honlap (http://www.haea.gov.hu vagy http://www.oah.hu) időszakosan nem lesznek elérhetők. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.02.01

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2020. február 1-től megkezdődött az 1. blokk 2020. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.01.31

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű nyomástartó edényeinek és csővezetékeinek anyagvizsgálata” című útmutató felülvizsgált változata.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény közzététele eljárás megindításáról a Paksi Atomerőmű biztonsági övezetének felülvizsgálata tárgyában

2020.01.31

Jogszabályi kötelezettség alapján az OAH hivatalból eljárást indított 2020. január 21-én a Paksi Atomerőmű biztonsági övezetének felülvizsgálata tárgyában. A hatályos jogszabályok szerint az eljárás megindításáról hirdetmény útján értesíteni kell az ügyfeleket. A hirdetmény elérhető Paks város Polgármesteri Hivatala (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.), valamint az Országos Atomenergia Hivatal (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.) hirdetőtábláin, az OAH honlapján (www.haea.gov.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.01.30

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Üzemelő atomerőmű nyomástartó berendezéseinek és csővezetékeinek anyagvizsgálata” című felülvizsgált útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.01.29

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőmű tervezésének minőségirányítási rendszere” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adva az új atomerőműtervezési tevékenység minőségirányításával kapcsolatosan az atomerőmű teljes életciklusára egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes jogszabályi előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

A NAÜ nyilvánosan elérhetővé tette a 2017-es Ruténium-szennyezés mérési adatait

2020.01.28

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 2020. január 23-án nyilvánosan elérhetővé tette azokat az adatokat, amelyeket 2017-ben Európa területén mértek a különböző országok. A nyitottság és átláthatóság jegyében az Országos Atomenergia Hivatal honlapján is közzétettük a dokumentumot.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.01.27

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Munkahelyi Sugárvédelmi Szabályzat tartalma nukleáris létesítmények esetében” című új útmutató célja, hogy egyértelművé tegye a nukleáris létesítményeknél a szabályzat elkészítésére vonatkozó hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a hatályos jogszabályban meghatározott sugárvédelmi követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

Sajtótájékoztató Sajtótájékoztató

Az OAH megtartotta évindító sajtótájékoztatóját

2020.01.24

Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója, valamint Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes áttekintést adott a tavalyi év legfontosabb eredményeiről, történéseiről, valamint az idei évre várt jelentősebb eseményekről. Kiemelten foglalkoztak a Paksi Atomerőmű működésével, az új atomerőművi blokkok engedélyezésével, továbbá a nagyaktivitású radioaktívhulladékok végleges elhelyezéséhez kapcsolódó tevékenységekkel.

Tovább olvasom »

STUK OAH találkozó STUK OAH találkozó

Finn hatósági delegáció látogatása Magyarországon

2020.01.24

Január 20-21-én Magyarországra látogatott a finn nukleáris hatóság (STUK) delegációja. A magyar és finn szakemberek immáron nyolcadik alkalommal találkoztak, hogy az újépítésű orosz blokkok hatósági engedélyezési és felügyeleti tapasztalatait megosszák egymással.

Tovább olvasom »

Útmutatótervezet Útmutatótervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.01.24

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Ajánlás atomerőmű és kiégett üzemanyag átmeneti tárolására szolgáló létesítmény leszerelési tervdokumentumainak kidolgozásához” című felülvizsgált útmutató célja, hogy ajánlásokat adva bemutassa a leszerelés tervezésének folyamatát, egyértelművé tegye a leszerelési tervdokumentumok funkcióját, amelyek tartalmazzák azokat a terveket, amelyek biztosítják a biztonságos leszerelést, valamint meghatározzák a hatóság felé történő tájékoztatási kötelezettségeket.

Tovább olvasom »

Sajtóanyag Sajtóanyag

Elérhetők az OAH évindító sajtótájékoztatójának anyagai

2020.01.23

Az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatójához készített sajtóanyag és előadás elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »