ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Közlemény Közlemény

Közlemény közigazgatási hatósági eljárási illeték változásáról

2020.12.17

Ezúton tájékoztatjuk minden engedélyesünket, hogy az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 112. §-a értemében 2021. január 1-étől az Országos Atomenergia Hivatal első fokú közigazgatási hatósági eljárásai (beleértve a szakhatósági eljárásokat is) nem esnek a közigazgatási hatósági eljárási illeték tárgyi hatálya alá. A változások nem érintik az igazgatási díj fizetési kötelezettséget.

Tovább olvasom »

Atomerőmű Atomerőmű

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2020.12.16

2020. december 17-én hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjához tartozó villamosberendezés tervezett karbantartása. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs. A karbantartás a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint előreláthatólag egy nap múlva állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.12.16

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, UYA 1.3.2 számú Kiszolgáló és öltöző épület 500 fő részére (2.sz.) építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.12.14

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, UXF Korrózió gátló munkálatok komplexuma építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a kormány 208/2015. (VII. 23.) rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Forrás: www.tvo.fi Forrás: www.tvo.fi

Nem tervezett leállás történt a finnországi Olkiluoto 2 erőműben

2020.12.10

A finn nukleáris hatóság (STUK) közlése szerint 2020. december 10-én délután 1 óra körül le kellett állítani a finnországi Olkiluoto atomerőmű 2. blokkját, mert a főgőzvezetéknél a sugárzási szint egy rövid időre hirtelen megemelkedett. Minden biztonsági rendszer működik, a vizsgálati eredmények alapján a fűtőelemek nem sérültek, épek. A telephelyi sugárzási értékek a normál tartományban vannak. A környezet és a lakosság nem volt és nincs veszélyeztetve, az esemény a hétfokozatú Nemzetközi Nukleáris Esemény Skálán (INES) a legalacsonyabb, 0 besorolást kapta.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Nemzetközi baleset-elhárítási gyakorlat a NAÜ szervezésében OAH-s részvétellel

2020.12.10

2020. december 9-én az Országos Atomenergia Hivatal Baleset-elhárítási Szervezete részt vett a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által szervezett ConvEx-2c típusú gyakorlaton, amelyen a résztvevő tagországok, így Magyarország is, az országhatárokon átnyúló nukleáris veszélyhelyzet esetére meglévő eljárásaikat gyakorolhatták. A gyakorlaton az OAH munkatársai a jelenlegi pandémiás helyzetre való tekintettel távmunkában vettek részt.

Tovább olvasom »

Főigazgatói dicséret Főigazgatói dicséret

Főigazgatói dicséret az OAH öt munkatársának

2020.12.10

Fichtinger Gyula főigazgató idén az OAH öt munkatársát részesítette főigazgatói dicséretben, elismerve többéves szakmai munkájukat és a 2020-as évben nyújtott kiemelt teljesítményüket.

Tovább olvasom »

Ajándékozás Ajándékozás

Az OAH is csatlakozott a gyermekotthonban élők megajándékozására indult akcióhoz

2020.12.09

Az ünnepek közeledtével a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a minisztériumok és háttérintézményeik önkéntes adománygyűjtésbe fogtak a magyarországi gyermekotthonban élő gyermekek karácsonyi ajándékozására. A fontos kezdeményezéshez idén is csatlakozott az Országos Atomenergia Hivatal.

Tovább olvasom »

Fizikai védelmi gyakorlat Fizikai védelmi gyakorlat

Lezajlott a Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2020.12.08

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2020. december 3-án megtartotta az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett, a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.12.08

A Paksi Atomerőműben befejezték a 3. blokk ez évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2020.12.07

2020. december 8-án hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint még aznap este visszaállítják névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

NAÜ-kormányzótanácsi ülés online

2020.12.01

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kormányzótanácsának rendes ülését teljes egészében virtuális formában tartották 2020. november 16. és 20 között. Magyarország 2019 óta a Kormányzótanács tagja, így három képviselőt delegálhatott az online találkozóra.

Tovább olvasom »