ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

WENRA-munkacsoport ülése WENRA-munkacsoport ülése

WENRA-munkacsoport ülése az OAH-ban

2022.10.07

2022. szeptember 27-30. között a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetségének (WENRA) reaktorharmonizációs munkacsoportja megtartotta őszi ülését Budapesten, amelynek ezúttal az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

66. NAÜ közgyűlés Bécsben

2022.10.07

A 2022. szeptember 26. és 30. között tartott 66. NAÜ Közgyűlés a nukleáris biztonságról, védettségről, az ügynökségi biztosítéki intézkedések hatékonyságának megerősítéséről és fejlesztéséről, a NAÜ nukleáris tudomány, technológia és alkalmazások területén végzett munkájáról, valamint a műszaki együttműködési tevékenységekről elfogadott határozatokkal zárult.

Tovább olvasom »

US NRC - OAH együttműködési megállapodás aláírása US NRC - OAH együttműködési megállapodás aláírása

Két- illetve többoldalú megbeszélést folytatott az OAH a régió, az USA, illetve Európán kívüli más országok társhatóságaival

2022.09.29

2022. szeptember 26-án kezdődött a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlése Bécsben. Az egyhetes tanácskozáson az Országos Atomenergia Hivatal delegációját Kádár Andrea Beatrix elnök vezette. Az elnök a központi programok mellett két- és többoldalú találkozókon vett részt, amelyeken tárgyalásokat folytatott a tagállamok felügyelő hatóságainak vezetőivel, továbbá az OECD Nukleáris Atomenergia Ügynökséggel, valamint felső szintű egyeztetésekre került sor az Európai Bizottsággal.

Tovább olvasom »

OBEIT OBEIT

Lakossági óvintézkedések bevezetését megalapozó védekezési stratégia – új OBEIT útmutató

2022.09.26

Új, az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Tervhez (OBEIT) kapcsolódó dokumentum jelent meg. A „Lakossági óvintézkedések bevezetését megalapozó védekezési stratégia” című, 2.2 számú útmutató elkészítésére és kiadására független szakértő javaslata alapján, a vonatkozó nemzetközi követelményeknek való megfelelés céljából, az OAH által működtetett Felsőszintű Munkacsoport keretein belül került sor.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2022.09.26

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Üzemelő nukleáris létesítmények nukleáris veszélyhelyzetre való felkészülése és baleset-elhárítási tevékenysége” című útmutató.

Tovább olvasom »

OKSER OKSER

Elérhető az OAH honlapján az Országos Környezeti Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer 2021. évi méréseiről szóló jelentés

2022.09.26

Az éves összefoglaló jelentés megállapítja, hogy mind az országos, mind a létesítményi környezetellenőrzés során kapott eredmények szerint az engedélyhez kötött tevékenységeknek a környezetre, illetve a lakosságra gyakorolt hatása elhanyagolható, a radioaktív izotópok aktivitáskoncentráció-értékei több mintafajtánál is túlnyomórészt kimutatási határ alatt maradnak.

Tovább olvasom »

Képzés Képzés

Külföldi szakértők képzése az OAH-ban

2022.09.26

2022. szeptember 21-én 15 fős hallgatói csoport érkezett az Országos Atomenergia Hivatalba, hogy egy harmadik országok hatóságainak felkészítését célzó európai uniós projekt keretében megvalósuló képzés részeként az OAH-tól tájékoztatást kapjanak a veszélyhelyzet-kezelés és a baleset-elhárítás magyarországi rendszeréről, valamint az OAH-ban található Veszélyhelyzeti Intézkedési, Gyakorló és Elemző Központ működéséről.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.09.23

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez kapcsolódó zagykeverőtelepek építési engedély iránti kérelmének ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

KKÁT KKÁT

A Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának fizikai védelmi gyakorlata

2022.09.23

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. a 2022. szeptember 26-i héten tartja a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam

Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam OAH-s előadókkal

2022.09.20

2022. 09.13-15. között rendezték meg az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat, Sugárvédelmi Szakosztályának XLVII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyamát Szegeden. A rendezvényen közel 170 fő vett részt a hazai sugárvédelem különböző területeiről, 28 előadás hangzott el, illetve két kerekasztalbeszélgetésre került sor.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2022.09.19

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőműre vonatkozó determinisztikus biztonsági elemzések” című útmutató.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

66. NAÜ közgyűlés Bécsben

2022.09.16

A NAÜ közgyűlés 66. rendes éves ülését 2022. szeptember 26. és 30. között tartják Bécsben. A közgyűléshez kapcsolódóan 2022. szeptember 27-28. között kerül sor a "Rays of Hope: Cancer Care for All" (Reménysugarak: Onkológiai ellátás mindenkinek) című tudományos fórumra.

Tovább olvasom »