ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Változik az OAH székházába történő beléptetés rendje

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal irodaházának átalakítása miatt 2017. március 1-től változik az épületbe történő beléptetés rendje. Külső látogatóknak a 1036 Budapest, Pacsirtamező u. 17. felől biztosítjuk a belépést, azok számára is, akik autóval érkeznek (korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolóhelyek). A belépéshez fényképes igazolványra (személyigazolvány, jogosítvány, stb.) van szükség. Az OAH levelezési címe nem változik.

Tovább olvasom »

Villamosmérnököt keres az OAH

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal villamosmérnököt keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Gépészmérnököt keres az OAH

2017.02.27

Az Országos Atomenergia Hivatal gépészmérnököt keres nukleáris biztonsági felügyelő munkakörbe. Az új munkatárs feladata lesz az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Magyar-angol-orosz tolmács-fordító munkatársat keres az OAH

2017.02.27

Az új munkatárs feladatai közé tartozik majd a szinkrontolmácsolás, tolmácsolás, nyelvi lektorálás, valamint írásos anyagok fordítása. Jelentkezési határidő 2017. március 31.

Tovább olvasom »

Jelentéktelen mennyiségű az Európában több helyen detektált Jód -131

2017.02.22

Az elmúlt hetekben a francia National Institute for Radiological Protection and Nuclear Safety (sugárvédelmi szakértői intézet) közleménye után néhány sajtóorgánumban is megjelent hír arról, hogy Európa nyugati és északi részén több helyen detektáltak jelentéktelen mennyiségű (µBq/m3 nagyságrendben) Jód-131 izotópot. A speciális mérési módszerrel detektált mennyiségek egészségügyi kockázatot nem jelentenek.

Tovább olvasom »

Ügyintézési idő meghosszabbítása

2017.02.17

Az Országos Atomenergia Hivatal az MVM Paks II. Zrt. kérelmére elindított, „Az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” engedélyezési eljárás ügyintézési határidejét 30 nappal meghosszabbította.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.02.14

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. december 13-án közmeghallgatást tartott, amelynek jegyzőkönyve elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Az OAH folyamatosan nyomon követi a francia atomerőműben történteket

2017.02.10

Az OAH főigazgatója, Fichtinger Gyula szerint a környezeti mérések megerősítették, hogy a háttérsugárzás nem nőtt sem Franciaországban, sem Magyarországon. A normandiai Flamanville-i atomerőmű turbinacsarnokában 2017. február 9-én 10 órakor történt kisebb robbanás, illetve tűz ütött ki, amelyet az eddigi információk szerint egy szellőztető ventilátor rövidzárlata és túlhevülése okozott. A turbinacsarnokban nincs radioaktív víz, tehát tűz, illetve robbanás esetén sem kerülhet radioaktív közeg a környezetbe.

Tovább olvasom »

Szállítási fizikai védelmi gyakorlat az ORFK-val együttműködésben

2017.02.10

Az Országos Atomenergia Hivatal az Országos Rendőr-főkapitánysággal együttműködésben 2017. február 8-án Pest megye területén sikeres szállítási fizikai védelmi gyakorlatot hajtott végre, amelynek során az országos segélyhívó számra radioaktív anyagot szállító gépjármű eltulajdonításának bejelentése érkezett, ezt követően megtörténtek a szükséges rendőri intézkedések.

Tovább olvasom »

OECD Nemzeti Tanács ülése

2017.02.09

2017. február 8-án a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) tartotta soros ülését az OECD Nemzeti Tanács, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal képviselője is részt vett. Az ülésen többek között tájékoztatás hangzott el a Magyarország OECD tagságának 20. évfordulója alkalmából 2016-ban megrendezett eseményekről, valamint a szervezet hazai népszerűsítése érdekében tervezett rendezvényekről.

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2017. évi karbantartása

2017.02.01

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2017. február 1-től megkezdődött a 3. blokk várhatóan 25 napig tartó rövid, 2017. évi karbantartása (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

Tovább olvasom »

Megbeszélés a Budapesti Kutatóreaktor jövőjéről

2017.01.27

Az Országos Atomenergia Hivatal rendszeresen kezdeményez a kiemelt létesítmények vezetőivel az aktuális ügyek és a biztonsági helyzet áttekintését célzó vezetői megbeszéléseket. A Budapesti Kutatóreaktor vezetőit január 24-én fogadta Hullán Szabolcs, az OAH nukleáris biztonsági főigazgató-helyettese. A megbeszélés során áttekintették a Kutatóreaktor jövőjét, elsődlegesen az üzemanyag-ellátás, a szakember-utánpótlás, az üzemidő-hosszabbítás és öregedési témakörök nukleáris biztonsági kérdésein keresztül.

Tovább olvasom »