ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem”-re indult eljárás megindításáról

2018.04.24

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – elindította az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Püspökszilágy és Kisnémedi község Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Változott a Nukleáris Biztonsági Szabályzatokat tartalmazó kormányrendelet

2018.04.23

2018. április 10-én módosult a nukleáris létesítmények nukleáris biztonsági követelményeiről és az ezzel összefüggő hatósági tevékenységről szóló 118/2011. (VII. 11.) Kormányrendelet. Ennek megfelelően az új Nukleáris Biztonsági Szabályzatok elérhetők az Országos Atomenergia Hivatal honlapjának „Jogi szabályozás, útmutatók / Nukleáris létesítmények biztonsági felügyelete” menüpontjában.

Tovább olvasom »

Karbantartási munkák a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2018.04.23

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkját a tervek szerint 2018. április 24-én 04:00 órától tervezetten, 50%-kal leterhelik. A teljesítménycsökkentés azért szükséges, mert az 1. blokki 2. számú turbinagépcsoporthoz tartozó gerjesztőgépnél javítást hajtanak végre. A blokk a tervek alapján április 24-én délután lesz ismét 100%-os teljesítményen.

Tovább olvasom »

A Nukleáris Terrorizmus Elleni Globális Kezdeményezés (GICNT) magyarországi rendezvénye

2018.04.19

2018. április 10-12. között, Magyarország Kormányának támogatásával, Budapesten került megrendezésre a Nukleáris Terrorizmus Elleni Globális Kezdeményezés (Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism – GICNT) radioaktív sugárforrások védettségéről és azok jogtalan eltulajdonítására történő reagálásról szóló, Fierce Falcon elnevezésű workshopja. Magyarország tagja a 88 ország és 5 hivatalos megfigyelő szervezet által, a nukleáris terrorizmus globális szintű fenyegetésével szemben létrehozott önkéntes partnerségnek.

Tovább olvasom »

Az OAH lakossági összefoglalót készített az ENSREG brüsszeli közmeghallgatásához

2018.04.19

Ahogy korábban közzétettük, az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG) május 3-án közmeghallgatást tart Brüsszelben az öregedéskezelésről szóló tematikus szakértői felülvizsgálathoz kapcsolódóan. Az OAH a hazai közmeghallgatások gyakorlatának megfelelően, az átláthatóság és nyitottság kettős követelményének megfelelve úgy döntött, hogy a brüsszeli közmeghallgatáshoz is elkészíti lakossági összefoglalóját.

Tovább olvasom »

60 éves az OECD Nukleáris Energia Ügynökség

2018.04.18

Az évforduló alkalmából 2018. április 19-én tartja ünnepi ülését a szervezet, amelyet élőben követhet az interneten.

Tovább olvasom »

Szervezett segítségnyújtás a védekezésben – megújult az OBEIT 3.3 útmutató

2018.04.12

Az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Tervhez (OBEIT) kapcsolódó dokumentum felülvizsgálatára elsősorban a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség EPREV-missziójának ajánlásait figyelembe véve, az OAH által működtetett Felsőszintű Munkacsoport keretein belül, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakmai javaslata alapján került sor, összhangban az OBEIT felülvizsgálatával.

Tovább olvasom »

Interjú Jari Luoto nagykövettel

2018.04.12

Jari Luoto nagykövet a GICNT végrehajtási és értékelési csoport koordinátoraként, a szervezet budapesti rendezvényén rövid interjút adott, megvilágítva a workshop témájának a különböző aspektusait.

Tovább olvasom »

„Atomenergiáról – mindenkinek” Kecskeméten: módosult a jelentkezési határidő

2018.04.10

2018. április 26-án Kecskeméten kerül sor a következő „Atomenergiáról – mindenkinek” rendezvényre. A módosított határidő szerint április 16-ig (hétfő) lehet jelentkezni.

Tovább olvasom »

Nukleáris Terrorizmus Elleni Globális Kezdeményezés budapesti rendezvénye

2018.04.10

A nukleáris terrorizmus elleni nemzetközi együttműködés (GICNT Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism) keretében Magyarország, illetve az USA Energiaügyi Minisztériumának együttműködésében 2018. április 10-12. között Budapesten kerül sor a „Fierce Falcon Workshop”-ra. A workshop témája a radioaktív anyagok védettsége, jogtalan eltulajdonításának felderítése, az azonnali válaszintézkedések, és az eltulajdonított radioaktív sugárforrás felkutatása és ismételt hatósági felügyelet alá vonása.

Tovább olvasom »

Belarusz szakértői látogatás az OAH-ban

2018.03.29

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által támogatott tudományos látogatóként érkezett az Országos Atomenergia Hivatalhoz Maxim Mazurenka, a Belarusz Köztársaság Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma Nukleáris és Sugárzás Biztonsági Főosztályának ellenőr-munkatársa. 2018. március 26-29. között a magyarországi nukleáris területtel, a szabályozási és a hatósági tapasztalatokkal ismerkedett meg a szakember.

Tovább olvasom »

Jól vizsgázott az OAH minőségirányítási rendszere

2018.03.27

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 2018. március 6-7. között hajtotta végre az Országos Atomenergia Hivatal minőségirányítási rendszerének okiratmegújító auditját, amelynek elsődleges célja annak ellenőrzése volt, hogy az irányítási rendszer miként teljesíti az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány, valamint a vonatkozó jogszabályok és a saját belső szabályozók által előírt követelményeket. A mostani az első olyan audit volt, amelyet a 2015-ben megújult szabvány szerint végeztek el, ez külön felkészülést igényelt az OAH részéről. A tanúsítási okiratot március 27-én kapta kézhez a hivatal.

Tovább olvasom »