ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Fizikai védelmi gyakorlat Fizikai védelmi gyakorlat

Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2021.11.18

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a 2021. november 22-i héten tartja az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Osztrák-magyar kétoldalú találkozó Osztrák-magyar kétoldalú találkozó

Osztrák-magyar online kétoldalú találkozó

2021.11.16

Lezajlott az idei második osztrák-magyar kétoldalú találkozó 2021. november 16-án. Ahogy az előző, áprilisi rendezvényt is online kellett tartani a járványhelyzet miatt, a mostanit is virtuálisan rendezte meg a hivatal. A felek a találkozó előtt megküldték egymásnak tájékoztató előadásaikat. A kétoldalú rendezvényen már csak az ezekkel kapcsolatos kérdések, megjegyzések, illetve válaszok hangzottak el.

Tovább olvasom »

Közlemény Közlemény

Elfogadták az Atomtörvény módosítását

2021.11.11

Az Országgyűlés 2021. november 9-én elfogadta az Atomtörvény módosítását, amely a kihirdetést követően több lépcsőben lép majd hatályba. Az Országos Atomenergia Hivatal szakmai függetlenségét megtartva szervezetileg önállóbb, gazdálkodásában függetlenebb szervezetté alakul a jövőben, amely a bővülő feladatok mellett is biztosítja a hatékony munkavégzés kereteit.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkentés a Paksi Atomerőmű 3. blokkján

2021.11.09

A Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2021. november 9-én hajnali, 05:00 órától tervezett karbantartást végeznek a szakemberek, emiatt a blokkot 350 MW-ra leterhelik. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs. A karbantartás a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint előreláthatólag még a mai napon állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Forrás: Pixabay Forrás: Pixabay

Új munkatársat keres az OAH közbeszerzési referens álláshelyre

2021.11.09

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres közbeszerzési referens álláshelyre. A közbeszerzési referens feladata lesz többek között a közbeszerzési eljárások teljes körű lefolytatása az előkészítéstől a szerződéskötésig.

Tovább olvasom »

Online ülés Online ülés

Az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat Sugárvédelmi Szakosztály újjá alakult vezetőségének első ülése

2021.11.08

Eötvös Lóránd Fizikai Társulat (ELFT) Sugárvédelmi Szakosztályának újjáalakult vezetősége 2021. november 3-án tartotta meg első ülését, mely a pandémiás helyzet miatt online zajlott. A Szakosztály elnökét, titkárát és a vezetőségi tagokat az idén szeptemberben Zalakaroson megtartott, XLVI. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam taggyűlésén választották meg a következő négy éves ciklusra. A vezetőségi tagok közé újra bekerült az OAH két munkatársa, Déri Zsolt és Katona Tünde is.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Nemzetközi, komplex baleset-elhárítási gyakorlatban vett részt az OAH

2021.11.03

2021. október 26-án és 27-én az Országos Atomenergia Hivatal Baleset-elhárítási Szervezete részt vett a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által szervezett ConvEx-3 típusú és az Európai Bizottság által szervezett ECUREX nevű együttes gyakorlaton.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Teljes leterhelés a Paksi Atomerőmű 3. blokkján

2021.10.31

A Paksi Atomerőmű 3. blokkját 2021. október 31-én hajnalban gépészberendezés meghibásodása miatt leterhelték. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán. A javítást követően a blokkot visszaterhelik a névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

NAÜ-képzés NAÜ-képzés

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség képzése fejlődő országbeli nukleáris szakemberek számára Magyarországon

2021.10.27

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2021. október 25. és november 5. között kilenc külföldi nukleáris szakember tesz látogatást hazánkban egy 9 hónapos NAÜ-képzés utolsó szakaszaként.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2021.10.27

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető „A Budapesti Kutatóreaktor időszakos biztonsági felülvizsgálatának végrehajtása” című útmutató.

Tovább olvasom »

útmutató-tervezet útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2021.10.26

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Indokolási és optimálási követelmények teljesítése az engedélykérelmek összeállításakor” című útmutató célja, hogy az indokoláskor és az optimáláskor alkalmazható szempontokat, eljárásokat ismertesse.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2021.10.26

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. „A radioaktívhulladék-tároló létesítmények eseti jelentései” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon a bejelentési kötelezettség teljesítésének módjára, és egyértelművé tegye az ezzel kapcsolatos hatósági elvárásokat.

Tovább olvasom »