ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

OECD NEA főigazgatójának látogatása OECD NEA főigazgatójának látogatása

Az OAH-ba látogatott az OECD NEA főigazgatója

2021.12.02

2021. december 1-én az Országos Atomenergia Hivatalba látogatott William D. Magwood, az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének (OECD NEA) főigazgatója, akit Kádár Andrea Beatrix, az OAH főigazgatója fogadott.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2021.12.01

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőműre vonatkozó valószínűségi alapú biztonsági elemzések” című útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2021.12.01

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Atomerőművi valószínűségi biztonsági elemzések” című útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2021.12.01

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi nukleáris környezetben lévő beton- és vasbetonszerkezetek” című útmutató.

Tovább olvasom »

Fizikai védelmi gyakorlat Fizikai védelmi gyakorlat

Lezajlott a Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2021.11.29

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2021. november 24-én megtartotta az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett, a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával.

Tovább olvasom »

ENSREG plenáris ülés ENSREG plenáris ülés

ENSREG plenáris ülés

2021.11.26

2021. november 24-én került sor az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportjának (ENSREG) soron következő plenáris ülésére hibrid formában (személyes megjelenés mellett online bejelentkezés lehetőségével), amelyen Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója is bemutatkozott első részvétele alkalmából. Beszédében ismertette az Atomtörvény legfontosabb módosításait, amely az OAH szakmai függetlenségének megtartása mellett szervezeti és költségvetési szempontból is nagyobb önállóságot teremt a hivatal számára. A főigazgató hangsúlyozta, hogy az OAH nemzetközi kapcsolatai és feladatai változatlanok maradnak, a hivatal továbbra is kiemelt figyelmet fordít erre a területre, különösen az uniós tagországokkal való kapcsolatokra és az ENSREG keretén belüli együttműködésre. Megerősítette, hogy az ENSREG három munkacsoportjában továbbra is részt vesznek az OAH szakértői.

Tovább olvasom »

Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat az OAH-ban

2021.11.23

2021. november 18-án a Paksi Atomerőmű gyakorlatához kapcsolódva az OAH Baleset-elhárítási Szervezete (BESZ) is nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot tartott. A forgatókönyv szerint az atomerőműben egy földrengés következtében környezeti kibocsátással járó baleset történt. A gyakorlat során a BESZ tagjai a nukleárisbaleset-elhárítási intézkedési tervben és a szabályzó dokumentumokban meghatározott intézkedéseket gyakorolták. Az előzetes értékelés során a BESZ tagjai és a gyakorlat értékelője megállapították, hogy a gyakorlat sikeres volt, a veszélyhelyzeti szcenárióval kapcsolatos feladatokat megfelelően végrehajtotta a BESZ.

Tovább olvasom »

Fizikai védelmi gyakorlat Fizikai védelmi gyakorlat

Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2021.11.18

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a 2021. november 22-i héten tartja az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Osztrák-magyar kétoldalú találkozó Osztrák-magyar kétoldalú találkozó

Osztrák-magyar online kétoldalú találkozó

2021.11.16

Lezajlott az idei második osztrák-magyar kétoldalú találkozó 2021. november 16-án. Ahogy az előző, áprilisi rendezvényt is online kellett tartani a járványhelyzet miatt, a mostanit is virtuálisan rendezte meg a hivatal. A felek a találkozó előtt megküldték egymásnak tájékoztató előadásaikat. A kétoldalú rendezvényen már csak az ezekkel kapcsolatos kérdések, megjegyzések, illetve válaszok hangzottak el.

Tovább olvasom »

Közlemény Közlemény

Elfogadták az Atomtörvény módosítását

2021.11.11

Az Országgyűlés 2021. november 9-én elfogadta az Atomtörvény módosítását, amely a kihirdetést követően több lépcsőben lép majd hatályba. Az Országos Atomenergia Hivatal szakmai függetlenségét megtartva szervezetileg önállóbb, gazdálkodásában függetlenebb szervezetté alakul a jövőben, amely a bővülő feladatok mellett is biztosítja a hatékony munkavégzés kereteit.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkentés a Paksi Atomerőmű 3. blokkján

2021.11.09

A Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2021. november 9-én hajnali, 05:00 órától tervezett karbantartást végeznek a szakemberek, emiatt a blokkot 350 MW-ra leterhelik. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs. A karbantartás a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint előreláthatólag még a mai napon állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Forrás: Pixabay Forrás: Pixabay

Új munkatársat keres az OAH közbeszerzési referens álláshelyre

2021.11.09

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres közbeszerzési referens álláshelyre. A közbeszerzési referens feladata lesz többek között a közbeszerzési eljárások teljes körű lefolytatása az előkészítéstől a szerződéskötésig.

Tovább olvasom »