ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Karbantartás a Paksi Atomerőmű 2. blokkján

2020.06.23

2020. június 23-án hajnalban megkezdődött a Paksi Atomerőmű 2. blokkjához tartozó gépészeti berendezés csővezetékeinek cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50%-os teljesítménnyel üzemel.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.06.22

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Radioaktív sugárforrások felismerése és kezelése” című útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.06.22

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Javaslat a sugárkapu-üzemeltetők részére a riasztások esetén követendő intézkedési terv készítéséhez” című útmutató.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2020.06.22

2020. június 22-én hajnalban megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkefe cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50%-os teljesítménnyel üzemel.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.06.22

A Paksi Atomerőműben befejezték az 4. blokk ez évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.06.19

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművek biztonsági jelentései” című útmutató.

Tovább olvasom »

Jelentkezés rendezvényekre Jelentkezés rendezvényekre

Az OAH honlapján elérhetők a nemzetközi rendezvények, találkozók felhívásai

2020.06.17

Az eddigi gyakorlat szerint az Országos Atomenergia Hivatal e-mailben továbbította a nemzetközi rendezvényekre, találkozókra, tréningekre szóló felhívásokat az érdekelt szakmai intézményeknek, és saját hivatali szervezetén belül is. Egyelőre kísérleti jelleggel, az OAH honlapjára feltöltjük a hivatalhoz – főként a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségtől – beérkező felhívásokat annak érdekében, hogy az érdeklődő szakértők korábbinál szélesebb körének tudjuk biztosítani a közvetlen hozzáférést és a jelentkezés lehetőségét.

Tovább olvasom »

Feljegyzés Feljegyzés

Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése „Az RHK Kft. KKÁT üzemeltetési engedélyének módosítása iránti kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2020.06.17

Az Országos Atomenergia Hivatal elektronikus közmeghallgatást tartott a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzemeltetési engedélyének módosítása iránti kérelme” tárgyú, OAH-2019-04778/2019 ügyszámú hatósági eljárásban. Az elektronikus közmeghallgatás során 2020. június 8. és 2020. június 12. között e-mailben küldhettek az érdeklődők kérdéseket, észrevételeket és véleményeket az ügyhöz kapcsolódóan.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.06.11

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Ajánlás atomerőmű és kiégett üzemanyag átmeneti tárolására szolgáló létesítmény leszerelési tervdokumentumainak kidolgozásához” című útmutató.

Tovább olvasom »

Véget ér a távmunka Véget ér a távmunka

Véget ér az OAH-nál a távmunka időszaka

2020.06.09

Tekintettel a járványhelyzet kapcsán meghozott korlátozások hazai feloldására, a márciusban felállított Védelmi Munkabizottság javaslatára az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója úgy döntött, hogy június 15-től újra a járvány előtti rend szerint működik az OAH, és véget ér a dolgozók védelmében elrendelt távmunka időszaka. Egyes intézkedések azonban továbbra is érvényben maradnak.

Tovább olvasom »

Hírlevél  Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei első száma

2020.06.08

A hírlevélben foglalkozunk többek között a nukleáris létesítmények 2019-es biztonsági teljesítményének értékelésével, a fontosabb jogszabályváltozásokkal, a nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók biztonsági övezetével, a Paksi Atomerőmű Időszakos Biztonsági Felülvizsgálatának előrehaladásával, valamint az erőmű Célzott Biztonsági Felülvizsgálata előírásainak 2019-es lezárásával. Mindemellett beszámolunk a Paks II. projekt vonatkozásában az OAH 2019-es engedélyezési és felügyeleti tevékenységéről.

Tovább olvasom »

Karbantartás Karbantartás

Informatikai karbantartás

2020.06.08

Tisztelt Látogatók!

2020. június 10-én (szerda) 15:00 - 17:00 között a hálózat karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál, https://atdr.haea.gov.hu) és az e-napló (elektronikus építési napló, https://enaplo.haea.gov.hu/enaplo_sajatos/) rendszerek időszakosan nem lesznek elérhetőek.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »