ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Négy új útmutató jelent meg az OAH honlapján

2016.11.15

Két útmutató a radioaktívhulladék-tárolók hatósági felügyeletéhez, kettő pedig a nukleáris létesítmények biztonsági felügyeletéhez kapcsolódik.

Tovább olvasom »

Fókuszban a fukushimai balesetet követő intézkedések az ENSREG 23. ülésén

2016.11.14

Az ENSREG (European Nuclear Safety Regulators Group) az európai nukleáris biztonsági hatóságok vezetőiből álló tanácsadó szervezet évente két alkalommal ülésezik Brüsszelben, feladata egyebek mellett, hogy álláspontjával, véleményével szakmai támogatást nyújtson az Európai Bizottságnak nukleáris kérdésekben. Az ez évi második ülésére 2016. november 10-én került sor, amelyen kiemelt szerepet kaptak a fukushimai balesetet követő stresszteszt nyomán elhatározott további vizsgálatok és értékelések kérdései.

Tovább olvasom »

Sikeres közmeghallgatás Kisnémediben

2016.11.11

2016. november 8-án Kisnémediben tartott közmeghallgatást az Országos Atomenergia Hivatal, amelynek témája a Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló üzemeltetési engedély iránti kérelme volt. A lakossági érdeklődők mellett a környék településeinek polgármesterei is eljöttek, kérdéseket, véleményeket fogalmaztak meg: az OAH és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. mindenre részletesen válaszolt.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatások jegyzőkönyvei

2016.11.10

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016 októberében két közmeghallgatást tartott, melyek jegyzőkönyvei elérhetők az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

WENRA-dokumentum társadalmi véleményezése

2016.11.07

A Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetsége (WENRA) feltöltötte honlapjára a nukleáris létesítmények öregedés-kezelésének 2017. évi tematikus felülvizsgálatáról készítendő nemzeti jelentésekre vonatkozó specifikáció-tervezetét, melyet november végéig véleményezhetnek az érdeklődők.

Tovább olvasom »

Hirdetmény „Az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” tárgyú eljárás megindításáról

2016.10.28

Az Országos Atomenergia Hivatal – az MVM Paks II. Zrt. kérelmére – elindította „Az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. A hatásterületen élő ügyfeleket a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 29. § (6) bekezdése szerint az eljárás megindításáról hirdetményi úton kell értesíteni. A hirdetmény elérhető Paks város Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH portáján és honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Forrás: www.kormany.hu Forrás: www.kormany.hu

Elismerések nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából

2016.10.25

Az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa kapott Miniszteri Elismerő Oklevelet nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ünnepélyes keretek között adott át.

Tovább olvasom »

22. osztrák-magyar kétoldalú találkozó

2016.10.24

2016. október 18-19-én az osztrák Európai, Integrációs és Külügyminisztérium adott otthont az évente megrendezésre kerülő kétoldalú osztrák-magyar találkozónak. A közel negyven fő részvételével zajló megbeszélések során a felek kölcsönösen tájékoztatták egymást az elmúlt egy év legfontosabb változásairól, a szervezetek előtt álló kihívásokról, valamint az elért eredményekről és fejlesztésekről. Élénk érdeklődést kiváltó téma volt a Nemzeti Akcióterv és az új blokkok építésének jelenlegi állása, az Országos Atomenergia Hivatal feladat- és hatáskörváltozásai, a radioaktívhulladék-kezelés, valamint a 2016 júniusában lezajlott EPREV-misszió eredményei.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2016.10.24

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. november 8-án (kedden) 16 órakor „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Kisnémedi község Művelődési Házának nagyterme (2165 Kisnémedi, Fő út 7.).

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának 2016. évi karbantartása

2016.10.18

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2016. október 18-tól megkezdődött a 2. blokk várhatóan 54 napig tartó közepes hosszúságú, 2016. évi karbantartása (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A főjavítást az előzetes terveknek megfelelően teljes zónakirakás mellett, a reaktortartály ciklikus vizsgálatával egybekötve hajtják végre. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Új sugárvédelmi útmutató az OAH honlapján

2016.10.12

A radioaktív anyagot tartalmazó fogyasztási cikkek előállításához, forgalomba hozatalához, felhasználásához szükséges engedély megszerzését célzó engedélykérelem összeállításához készített útmutatót az Országos Atomenergia Hivatal.

Tovább olvasom »

Kétoldalú megbeszélések a NAÜ 60. közgyűlése margóján

2016.10.07

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 60. közgyűlése mentén – számos kétoldalú megbeszélést kezdeményezett, amelyek lehetőséget biztosítottak az együttműködések további erősítésére, illetve a kölcsönös tájékoztatásra.

Tovább olvasom »