ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.20

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Igazgatási és Kiszolgáló épületek Komplexuma Fővállalkozói irodaépületének (UYA 1.1.1.) építési engedély időbeli hatályának meghosszabbítás ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

ARTEMIS-jelentés ARTEMIS-jelentés

Elérhető a magyarországi ARTEMIS-misszió összefoglaló jelentése

2022.05.19

2022. március 20-29 között zajlott le a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ARTEMIS-missziója, amelynek során külföldi szakemberekből álló delegáció vizsgálta meg a kiégett fűtőelemek és radioaktív hulladékok kezelésére kialakított hazai rendszert. A vizsgálatról készült összefoglaló jelentést a NAÜ 2022. május 18-án hozta nyilvánosságra honlapján.

Tovább olvasom »

Útmutatók Útmutatók

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2022.05.19

Tiz fizikai védelmi tárgyú útmutató felülvizsgálatáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. Az útmutatók műszakilag változatlan tartalommal jelennek meg, a felülvizsgálatra a jogszabályváltozások átvezetése miatt volt szükség.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2022.05.18

2022. május 19-én hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint még aznap délután visszaállítják névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Workshop Workshop

Szállítási fizikai védelmi workshop az OAH-ban

2022.05.18

Radioaktív anyagok szállításának fizikai védelmével kapcsolatos workshopot szervezett az Országos Atomenergia Hivatal az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériumával közösen 2022. május 2. és 5. között az OAH székházában.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Hazánk 50 éve garantálja a NAÜ-nek a nukleáris anyagok békés célú felhasználását

2022.05.18

Ötven évvel ezelőtt, 1972 május 13-án jelent meg a Magyar Közlönyben a Magyarország és Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közötti, biztosítékok alkalmazása tárgyában kötött egyezmény. Ezzel hazánk a magyarországi nukleáris létesítményeket és nukleáris anyagokat a NAÜ ellenőrzése alá helyezte.

Tovább olvasom »

Felsőszintű Munkacsoport ülése Felsőszintű Munkacsoport ülése

Felkészülés az EPREV-követőmisszióra

2022.05.18

Az eredeti tervek szerint 2020 októberében került volna sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség EPREV (Emergency Preparedness Review) követőmissziójára, amelynek keretében nemzetközi szakértői delegáció vizsgálta volna felül a fő, 2016-ban lezajlott misszió során, a hazai nukleárisbaleset-elhárítási rendszerrel kapcsolatban tett javaslatok és ajánlások hasznosulását. Az eredetileg 2021 novemberre tervezett misszióra - a járványhelyzet miatt többszöri halasztást követően - 2022. július 4-8. között kerül sor. A veszélyhelyzet-kezelési területhez kapcsolódóan az idei első félév kiemelt feladata a misszió előkészítése és a nemzetközi felülvizsgálatra való hazai felkészülés.

Tovább olvasom »

Fiatal mérnök hallgatók Fiatal mérnök hallgatók

Az OAH is bemutatkozott a fiatal mérnök hallgatóknak a BME Nukleáris Technikai Intézet rendezvényén

2022.05.16

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézete 2022. május 10-én a specializáció választása előtt álló, energetikai mérnök hallgatók számára online tájékoztatót szervezett atomenergetika témakörben, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal is bemutatkozott.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.11

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Fő gépészeti és fő villamos szerelő komplexum, szállítási létesítmények (UYR) Szabadtéri gyártási és raktározási terület (3.3) építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Esemény Esemény

Esemény a Nitrogénművek Zrt. telephelyén

2022.05.09

Egy sugárforrás nyitottá vált korrózió, vagy egyéb mechanikus jellegű sérülés következtében. A szükséges védelmi intézkedéseket megtették, a munkavállalók, a lakosság és a környezet nem volt veszélyben.

Tovább olvasom »

Közbeszerzési referens Közbeszerzési referens

Új munkatársat keres az OAH közbeszerzési referens álláshelyre

2022.05.09

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres közbeszerzési referens álláshelyre. A közbeszerzési referens feladata lesz többek között a közbeszerzési eljárások teljes körű lefolytatása az előkészítéstől a szerződéskötésig.

Tovább olvasom »

NAÜ-misszió NAÜ-misszió

Nukleáris védettségi rendszerhez kapcsolódó NAÜ-misszió Magyarországon

2022.05.06

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az Integrált Nukleáris Védettségi Támogatási Tervvel (Integrated Nuclear Security Support Plan - INSSP) kapcsolatos felülvizsgálati missziót tartott hazánkban 2022. április 25. és 28. között, amelyen az OAH szakértői is részt vettek. A misszió célja az volt, hogy átfogóan megvizsgálják a magyar nukleáris védettségi rendszert.

Tovább olvasom »