ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.07.23

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető „Az új atomerőművi blokkok építményeinek építési engedélyezési tervdokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató.

Tovább olvasom »

ÁSZ jelentés ÁSZ jelentés

Közzétette az ÁSZ az OAH-ról szóló jelentését

2020.07.22

Az Állami Számvevőszék jelentése szerint a 2015-2018 közötti időszakban az „Országos Atomenergia Hivatal a szabályszerű és szabályozott működési környezetet a belső kontrollrendszer keretében kialakította, azonban a kontrolltevékenységek gyakorlása nem volt szabályszerű. Az integritás kontrollok megfelelően támogatták a korrupciós kockázatok kezelését. A nemzeti vagyon megóvása, védelme, átlátható nyilvántartása biztosított volt, a szervezet használatában, vagyonkezelésében lévő vagyonnal elszámoltak.” Az ellenőrzés megállapításai alapján az ÁSZ az OAH főigazgatójának három javaslatot fogalmazott meg, melyekre 30 napon belül intézkedési tervet készít a hivatal.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Teljesítménycsökkentés a Paksi Atomerőmű 3-as blokkján

2020.07.20

A Paksi Atomerőmű 3. blokkján 2020. július 19-én 21:23 perckor, előre nem tervezett leterhelést hajtottak végre az egyik főkeringtető szivattyú olajrendszerében történt tolózár meghibásodás miatt. A szakemberek a javítást követően, előreláthatólag a mai nap folyamán végrehajtják a névleges teljesítményre felterhelést. Az eseményt az Országos Atomenergia Hivatalnak a vonatkozó előírások szerint bejelentették.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.07.17

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi blokkok biztosítéki (safeguards) követelményeinek teljesítéséhez” című útmutató.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.07.17

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű nyomástartó berendezéseinek és csővezetékeinek tervezése” című útmutató.

Tovább olvasom »

útmutató  útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.07.17

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművi gépészeti rendszerelemek gyártásának és beszerzésének engedélyezési dokumentációja” című útmutató.

Tovább olvasom »

Forrás: www.iaea.org Forrás: www.iaea.org

Másfél millió euró felajánlást kapott a NAÜ ösztöndíjprogramja, amely segíti a nők jobb érvényesülését a nukleáris területen

2020.07.15

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által létrehozott külön pénzügyi alap eddig mintegy másfél millió eurónyi felajánlást kapott a tagországoktól, amelyből a Marie Skłodowska-Curie Ösztöndíjprogramot finanszírozzák majd. Ez az új kezdeményezés annak érdekében jött létre, hogy a nukleáris területen ösztönözze a nőket a tudományos karrierépítésre.

Tovább olvasom »

Atomtörvény Atomtörvény

Módosult az Atomtörvény

2020.07.15

2020. július 29-től néhány ponton módosult az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény. Kiegészült az átmeneti tárolás fogalma annak érdekében, hogy egyértelmű legyen a végleges elhelyezés fogalmától való elhatárolás a kiégett fűtőelemek és radioaktív hulladékok vonatkozásában. Emellett szükséges volt, hogy bizonyos vámtitkok átadhatók legyenek az Országos Atomenergia Hivatal számára, és a hivatal ezeket kezelhesse. A módosításokkal pontosították a jogalkotók az Atomtörvény szakhatósági kijelölését is: a rendelkezés megteremti annak a lehetőségét, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága tűzvédelmi szakhatóságként is eljárjon nukleáris létesítmény építése (bontása) és használatbavétele esetén, ha annak tűzvédelmi vonzata van.

Tovább olvasom »

Karbantartás Karbantartás

Informatikai karbantartás

2020.07.14

Tisztelt Látogatók!

2020. július 14-én (kedd) 17:00 - 19:00 között a hálózat karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál, https://atdr.haea.gov.hu) és az e-napló (elektronikus építési napló, https://enaplo.haea.gov.hu/enaplo_sajatos/) rendszerek időszakosan nem lesznek elérhetőek.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Terven felüli karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2020.07.13

2020. július 13-án hajnali 3 óra és délután 15 óra között a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezésen terven felüli karbantartást végeznek. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik.

Tovább olvasom »

Online ülés Online ülés

Online ülést tartott az OECD NEA irányítótestülete

2020.07.10

2020. július 9-én tartotta első online ülését az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének irányítótestülete. A járványhelyzet miatt a tavaszi ülést törölték, helyette szervezték meg az online fórumot. Az ülés résztvevői tárgyaltak a szervezet 2021-2022-es költségvetéséről, valamint a szakmai bizottságok tevékenységéről, prioritásairól.

Tovább olvasom »

Űtmutató Űtmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.07.10

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Munkatér-határolás, talajszilárdítás és talajkiemelés engedélyezési dokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató.

Tovább olvasom »