ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.26

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges résfal építési engedély iránti kérelem ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

ÁSZ jelentés ÁSZ jelentés

Pozitív eredménnyel zárult a nukleáris biztonság számvevőszéki ellenőrzése

2022.05.25

2022. május 24-én jelent meg az Állami Számvevőszék jelentése a nukleáris biztonság ellenőrzéséről, amelyben az ÁSZ kiemelte, hogy az „Országos Atomenergia Hivatal szabályozottsága biztosította a nukleáris létesítményeket és a radioaktívhulladék-tárolókat érintő hatósági ellenőrzési feladatok szabályozott ellátását. … Az Állami Számvevőszék korábbi ellenőrzési megállapításaira tett intézkedések a közpénzügyi helyzet javulását eredményezték az Országos Atomenergia Hivatalnál és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságnál.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.24

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére a P2-HA0036 számú, az Igazgatási és Kiszolgáló épületek komplexuma Beruházói Irodaépület (UYA 1.1.2) építési tevékenységeire kiadott építési engedély időbeli hatályának meghosszabbítása ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

NAÜ ellenőrök képzése NAÜ ellenőrök képzése

NAÜ ellenőrök képzése Magyarországon

2022.05.24

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2022. május 16-20. között Magyarországon került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ellenőreinek Kiegészítő Jegyzőkönyv szerinti képzésére a hazai támogatóprogram keretében.

Tovább olvasom »

Négyoldalú találkozó Négyoldalú találkozó

Négyoldalú hatósági találkozó Csehországban

2022.05.23

A cseh, magyar, szlovák és szlovén nukleáris hatóságok részvételével május 11-12-én a dél-morvaországi (Cseh Köztársaság) Mikulovban került sor az évente szokásos négyoldalú hatósági találkozóra. A magyar delegációt Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke vezette.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelés a 4. blokkon

2022.05.21

Az MVM Paksi Atomerőmű 4. blokkján 2022. május 21-én 16:20-kor generátor védelmi működés történt, melynek következtében a blokk jelenleg 50%-on üzemel. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán. A javítást követően a blokkot visszaterhelik a névleges teljesítményre. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.20

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Igazgatási és Kiszolgáló épületek Komplexuma Fővállalkozói irodaépületének (UYA 1.1.1.) építési engedély időbeli hatályának meghosszabbítás ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

ARTEMIS-jelentés ARTEMIS-jelentés

Elérhető a magyarországi ARTEMIS-misszió összefoglaló jelentése

2022.05.19

2022. március 20-29 között zajlott le a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ARTEMIS-missziója, amelynek során külföldi szakemberekből álló delegáció vizsgálta meg a kiégett fűtőelemek és radioaktív hulladékok kezelésére kialakított hazai rendszert. A vizsgálatról készült összefoglaló jelentést a NAÜ 2022. május 18-án hozta nyilvánosságra honlapján.

Tovább olvasom »

Útmutatók Útmutatók

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2022.05.19

Tiz fizikai védelmi tárgyú útmutató felülvizsgálatáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. Az útmutatók műszakilag változatlan tartalommal jelennek meg, a felülvizsgálatra a jogszabályváltozások átvezetése miatt volt szükség.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 4. blokkján

2022.05.18

2022. május 19-én hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 4. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint még aznap délután visszaállítják névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Workshop Workshop

Szállítási fizikai védelmi workshop az OAH-ban

2022.05.18

Radioaktív anyagok szállításának fizikai védelmével kapcsolatos workshopot szervezett az Országos Atomenergia Hivatal az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériumával közösen 2022. május 2. és 5. között az OAH székházában.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Hazánk 50 éve garantálja a NAÜ-nek a nukleáris anyagok békés célú felhasználását

2022.05.18

Ötven évvel ezelőtt, 1972 május 13-án jelent meg a Magyar Közlönyben a Magyarország és Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közötti, biztosítékok alkalmazása tárgyában kötött egyezmény. Ezzel hazánk a magyarországi nukleáris létesítményeket és nukleáris anyagokat a NAÜ ellenőrzése alá helyezte.

Tovább olvasom »