ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

kiállítás  kiállítás

Amfiteátrum Kupa az Árpád Gimnáziumban: infografikus kiállítással vett részt az OAH

2018.11.20

2018. november 16-án tartották az Árpád Gimnáziumban az Amfiteátrum Kupa elnevezésű országos matematikaversenyt, amelyhez számos érdekes természettudományos program kapcsolódott. Az ötödikes és hatodikos tanulók fizikai és kémiai kísérleteket láthattak, robotépítéssel ismerkedhettek meg, valamint az Országos Atomenergia Hivatal infografikus kiállítását tekinthették meg, ahol részletes tájékoztatást kaptak az atomenergia hazai alkalmazásáról, illetve feltehették kérdéseiket az OAH jelenlévő szakértőinek.

Tovább olvasom »

delegáció delegáció

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak látogatása az OAH-nál

2018.11.20

2018. november 15-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóit fogadta az Országos Atomenergia Hivatal. A 15 fős csoport látogatásának célja az volt, hogy a leendő katonai felsővezetők szakmai előadások keretén belül megismerhessék az OAH főbb feladatait, szakmai tevékenységét.

Tovább olvasom »

delegáció delegáció

Üzbég delegáció látogatása az OAH-ban

2018.11.15

2018. november 12-én az üzbég Uzatom, valamint az Enter Engineering Pte. szakembereit fogadta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója. A hazai nukleáris területet, a hatósági rendszert és a jogi szabályozást, valamint az OAH feladatait bemutató előadást hallgattak meg.

Tovább olvasom »

NAÜ szimpózium NAÜ szimpózium

NAÜ biztosítéki szimpózium magyar részvétellel

2018.11.12

2018. november 5-8 között került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség négyévente megrendezett Nemzetközi Biztosítéki Szimpóziumára, a biztosítéki területtel foglalkozó kutatók, a terület felügyeletét végző hatóságok, regionális szervezetek, a létesítmények és a NAÜ szakembereinek részvételével. Az idei szimpózium kiemelt témája a biztosítéki terület további erősítése, újszerű technológiák és innovatív megoldások értékelése.

Tovább olvasom »

nukleáris védettségi gyakorlat nukleáris védettségi gyakorlat

„Plucky Puli” nemzeti nukleáris védettségi gyakorlat

2018.11.12

Az Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és az Országos Atomenergia Hivatal 2018. november 6-án és 7-én tartotta meg a Plucky Puli (Bátor Puli) elnevezésű nemzeti nukleáris védettségi törzsvezetési gyakorlatot a hazai társszervezetek részvételével.

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2018. évi karbantartása

2018.11.10

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2018. november 10-től megkezdődött az 1. blokk 2018. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

Tovább olvasom »

közmeghallgatás közmeghallgatás

ENSREG közmeghallgatás Brüsszelben a tematikus szakértői felülvizsgálat eredményeiről

2018.11.08

Az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG) által szervezett eseményre az Hotel CROWNE PLAZA – LE PALACE (Rue Gineste 3, 1210 Brussels, Belgium) helyszínen kerül sor 2018. november 22-én 9.30 órától 12.30 óráig.

Tovább olvasom »

jelentés jelentés

Az ENSREG kiadta összefoglaló jelentését

2018.11.08

Fontos mérföldkőhöz érkezett az európai szintű tematikus szakértői felülvizsgálat: az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG) kiadta a nukleáris létesítmények öregedéskezelésének uniós felülvizsgálatáról szóló összefoglaló jelentését.

A jelentést október elején, az ENSREG 37. ülésén fogadták el, azonban akkor több ország, köztük Magyarország is észrevételeket tett a jelentés egyes megállapításaira, valamint jelezte, hogy a felülvizsgálati folyamat eltért az előzetes tervektől, illetve átláthatósági és kommunikációs problémák rontották a felülvizsgálat színvonalát. A jelentést készítő szakértői bizottság csak részben vette figyelembe a tagországok által a felülvizsgálat során közölt információkat, emiatt esetenként az öregedéskezelési tevékenységgel kapcsolatban vitatható, indoklással nem alátámasztott megállapítások is megjelentek néhány országnál.

Tovább olvasom »

INES-képzés INES-képzés

Átfogó INES-képzés az OAH-nál

2018.11.08

2018. november 6-8. között került sor az Országos Atomenergia Hivatalnál a Nemzetközi Nukleáris és Radiológiai Esemény Skálához (röviden: INES-skála) kapcsolódó képzésre, amelyen a hazai nukleáris létesítményekből érkező szakemberek vettek részt: az előadások és az elméleti információk mellett gyakorlati feladatok megoldásával mélyíthették tudásukat.

Tovább olvasom »

Útmutatók Útmutatók

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.11.07

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Létesítendő nukleáris létesítményre, valamint létesítendő átmeneti és végleges hulladéktárolókra vonatkozó fizikai védelmi ajánlások”, valamint a „Létesíteni tervezett nukleáris létesítmény, valamint létesíteni tervezett átmeneti és végleges radioaktívhulladék-tároló telephelyének a tervezési alapfenyegetettség meghatározása iránti kérelemhez szükséges fizikai védelmi szempontú elemzése” című útmutató felülvizsgált változata.

Tovább olvasom »

Útmutatók Útmutatók

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.11.05

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Fizikai védelemmel kapcsolatos jelentési rendszer”, valamint a „Létesíteni tervezett nukleáris létesítmény fizikai védelmi eszközrendszerének elemzése és tesztelése” című útmutató felülvizsgált változata.

Tovább olvasom »

Radiológiai szimpózium Pécsett, OAH-s részvétellel

2018.10.31

2018. október 25-26-án a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Székházában került megrendezésre az Alapítvány a Radiológia Fejlesztéséért, a Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaság, valamint a PAB Diagnosztikai Munkacsoport szervezésében a 19. Pécsi Intervenciós Radiológiai Szimpózium közel 150 fő részvételével. A rendezvényen az Országos Atomenergia Hivatal szakértője is előadást tartott.

Tovább olvasom »