ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Fiatal mérnök hallgatók Fiatal mérnök hallgatók

Az OAH is bemutatkozott a fiatal mérnök hallgatóknak a BME Nukleáris Technikai Intézet rendezvényén

2022.05.16

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézete 2022. május 10-én a specializáció választása előtt álló, energetikai mérnök hallgatók számára online tájékoztatót szervezett atomenergetika témakörben, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal is bemutatkozott.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.11

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Fő gépészeti és fő villamos szerelő komplexum, szállítási létesítmények (UYR) Szabadtéri gyártási és raktározási terület (3.3) építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Esemény Esemény

Esemény a Nitrogénművek Zrt. telephelyén

2022.05.09

Egy sugárforrás nyitottá vált korrózió, vagy egyéb mechanikus jellegű sérülés következtében. A szükséges védelmi intézkedéseket megtették, a munkavállalók, a lakosság és a környezet nem volt veszélyben.

Tovább olvasom »

Közbeszerzési referens Közbeszerzési referens

Új munkatársat keres az OAH közbeszerzési referens álláshelyre

2022.05.09

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres közbeszerzési referens álláshelyre. A közbeszerzési referens feladata lesz többek között a közbeszerzési eljárások teljes körű lefolytatása az előkészítéstől a szerződéskötésig.

Tovább olvasom »

NAÜ-misszió NAÜ-misszió

Nukleáris védettségi rendszerhez kapcsolódó NAÜ-misszió Magyarországon

2022.05.06

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az Integrált Nukleáris Védettségi Támogatási Tervvel (Integrated Nuclear Security Support Plan - INSSP) kapcsolatos felülvizsgálati missziót tartott hazánkban 2022. április 25. és 28. között, amelyen az OAH szakértői is részt vettek. A misszió célja az volt, hogy átfogóan megvizsgálják a magyar nukleáris védettségi rendszert.

Tovább olvasom »

OAH futócsapat OAH futócsapat

Harmadik alkalommal futotta körbe a Balatont az OAH futócsapata

2022.05.06

2022. április 30. és május 1. között került megrendezésre a XVI. Ultrabalaton futófesztivál, melynek harmadik éve aktív résztvevője az OAH futócsapata és biciklis kísérőik.

Tovább olvasom »

Hiretmény Hiretmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.05

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult a Fő gépészeti és fő villamos szerelő komplexum, szállítási létesítmények (UYR), Gyártóüzem épület személyzeti helyiségekkel (3.1) építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.05.03

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Fővállalkozói raktárak (USU) Termékvizsgáló műhely (2.2) építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2022.05.03

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőmű konténmentjének építészeti tervezése” című útmutató célja, hogy – ajánlásokat adva a nyomottvizes reaktor kettősfalú vasbeton konténmentjének építészeti és tartószerkezeti tervezésével kapcsolatosan – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését, az alkalmazott műszaki megoldásoknak megfelelően, a nukleáris biztonság szempontjából.

Tovább olvasom »

Biztosítéki konzultáció Biztosítéki konzultáció

Biztosítéki konzultáció és „30 éves magyar biztosítéki támogatóprogram” jubileumi ülés az OAH-ban

2022.05.03

Az Országos Atomenergia Hivatal a hazai nukleáris létesítmények és szervezetek nukleáris biztosítékokért felelős vezetőinek és munkatársainak részvételével 2014 óta, évente tart konzultációt. Az elmúlt két évben a pandémiás helyzet nem tette lehetővé a személyes találkozást, 2022. április 22-én azonban sor kerülhetett a rendezvényre az OAH székházában. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség biztosítéki rendszerének megerősítését szolgáló magyar támogatóprogram 2021-ben ünnepelte 30. évfordulóját. Ennek apropóján az OAH a biztosítéki konzultációt követően jubileumi ülést tartott a támogatóprogram végrehajtásában részt vevő létesítmények képviselőivel.

Tovább olvasom »

OECD NEA munkacsoportülés OECD NEA munkacsoportülés

OECD NEA munkacsoportülés az OAH-ban

2022.05.02

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2022. április 25-28. között került megrendezésre a Nukleáris Energia Ügynökség (OECD NEA) Üzemeltetési Tapasztalatok Munkacsoportjának workshopja illetve tavaszi ülése, amelynek fókuszában az atomerőművek üzemeltetési tapasztalatának hasznosítására kialakított tagállami programok voltak.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2022.04.27

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Üzemelő nukleáris létesítmények nukleáris veszélyhelyzetre való felkészülése és baleset-elhárítási tevékenysége” című útmutató célja, hogy hatósági útmutatással szolgáljon a nukleáris létesítmények számára a nukleárisbaleset-elhárítási követelmények teljesítéséhez, a teljesítéssel kapcsolatos módszerekhez, megközelítésekhez.

Tovább olvasom »