ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

STUK OAH találkozó STUK OAH találkozó

Finn hatósági delegáció látogatása Magyarországon

2020.01.24

Január 20-21-én Magyarországra látogatott a finn nukleáris hatóság (STUK) delegációja. A magyar és finn szakemberek immáron nyolcadik alkalommal találkoztak, hogy az újépítésű orosz blokkok hatósági engedélyezési és felügyeleti tapasztalatait megosszák egymással.

Tovább olvasom »

Útmutatótervezet Útmutatótervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.01.24

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Ajánlás atomerőmű és kiégett üzemanyag átmeneti tárolására szolgáló létesítmény leszerelési tervdokumentumainak kidolgozásához” című felülvizsgált útmutató célja, hogy ajánlásokat adva bemutassa a leszerelés tervezésének folyamatát, egyértelművé tegye a leszerelési tervdokumentumok funkcióját, amelyek tartalmazzák azokat a terveket, amelyek biztosítják a biztonságos leszerelést, valamint meghatározzák a hatóság felé történő tájékoztatási kötelezettségeket.

Tovább olvasom »

Sajtóanyag Sajtóanyag

Elérhetők az OAH évindító sajtótájékoztatójának anyagai

2020.01.23

Az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatójához készített sajtóanyag és előadás elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Forrás: pixabay Forrás: pixabay

Elérhető az OAH 2020. évi ellenőrzési terve

2020.01.22

Az Országos Atomenergia Hivatal – eleget téve törvényi kötelezettségének – elkészítette a 2020. évre vonatkozó ellenőrzési tervét, amely elérhető az OAH honlapján. Az OAH évente közel kétezer ellenőrzést végez, ezekre egyrészt az év elején meghatározott ellenőrzési terv szerint kerül sor, másrészt az év folyamán számos terven felüli ellenőrzést is végrehajtanak az OAH szakemberei, megfelelve a hivatal hatósági felügyeleti kötelezettségeinek.

Tovább olvasom »

Sajtótájékoztató Sajtótájékoztató

Évindító sajtótájékoztató

2020.01.17

Az Országos Atomenergia Hivatal 2020. január 23-án (csütörtök) 10.30 órai kezdettel tartja évindító sajtótájékoztatóját, amelynek fókuszában a hazai nukleáris létesítmények értékelése, valamint az új blokkok engedélyezése áll.

Tovább olvasom »

Útmutatótervezet Útmutatótervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.01.17

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Nukleáris létesítmények hatósági ellenőrzése” című felülvizsgált útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon az engedélyes részére a hatékony és eredményes hatósági ellenőrzés támogatásához, ezáltal biztosítva a létesítmény nukleáris biztonsági szintjének fenntartását és növelését, egyértelművé téve az ellenőrzéssel kapcsolatos hatósági követelményeket és elvárásokat.

Tovább olvasom »

Véradás Véradás

A társadalmi felelősségvállalás jegyében véradás az OAH-ban

2020.01.16

Az Országos Vérellátó Szolgálat 2020. január 15-én véradást szervezett, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal munkatársai egyéni jelentkezés alapján vehettek részt. Összesen 31 fő vállalta az önkéntes véradást, akik közül 14-en első véradók voltak.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.01.09

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult, csomagvizsgáló röntgenberendezés forgalomba hozatalának engedélyezésére (típusengedély) irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.01.07

Felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Üzemelő atomerőművi nukleáris környezetben lévő beton- és vasbeton szerkezetek” című útmutató felülvizsgált változata. Az útmutató célja, hogy megfogalmazza a nukleáris környezetbe kerülő beton- és vasbeton szerkezetek készítésére vonatkozó szempontokat és követelményeket.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.01.06

Az Országos Atomenergia Hivatal egy új útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Csővezetékek törés előtti szivárgásészlelés módszertanának alkalmazása” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adva a konténmenten (hermetikus tér) belüli csővezetékek törést megelőző szivárgási képességének igazolásával kapcsolatosan – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését, az alkalmazott műszaki megoldásoknak megfelelően, a nukleáris biztonság szempontjából.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2020.01.06

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Atomerőművi rendszerelemek karbantartása hatékonyságának monitorozása” című útmutató első változata.

Tovább olvasom »

Igazgatási szünet Igazgatási szünet

Igazgatási szünet az OAH-nál

2019.12.20

Az Országos Atomenergia Hivatal 2019. december 23-tól 2020. január 5-ig – biztosítva a zavartalan ügymenetet és feladatellátást – igazgatási szünetet tart a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvényben foglaltaknak megfelelően.

Ezúton kívánunk minden partnerünknek, valamint a honlapunkra látogatóknak boldog, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt!

Tovább olvasom »