ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Összefoglaló a Paksi Atomerőmű teljesítményéről

2019.12.16

Az utóbbi időben megnövekedett az érdeklődés a Paksi Atomerőmű teljesítménye iránt, egészen pontosan aziránt, hogy a névleges villamosteljesítmény feletti értékek hogyan fordulhatnak elő a működés során, mennyire érinti ez a nukleáris biztonságot. Rövid összefoglalónkban ezt a kérdést járjuk körbe. Legfontosabb kiemelni, hogy a Duna vizének alacsony hőmérséklete okozta villamos teljesítmény növekedés nincs hatással a nukleáris biztonságra.

Tovább olvasom »

atomerőmű atomerőmű

Javítási munkák a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2019.12.13

A Paksi Atomerőmű 1. blokkját 2019. december 13-án 01:00 órától leterhelték tervezett karbantartásra. A karbantartás végrehajtásához a reaktorblokk egyik turbina-gépcsoportját teljesen leállították. A teljesítménycsökkentést követően a gerjesztőgép szénkeféinek cseréjét végezték. A szakemberek a javítást követően a nap folyamán végrehajtják a felterhelést névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

karácsonyi ajándékozás karácsonyi ajándékozás

Az OAH is csatlakozott a gyermekotthonban élők megajándékozására indult akcióhoz

2019.12.11

Az ünnepek közeledtével a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a minisztériumok és háttérintézményeik önkéntes adománygyűjtésbe fogtak a magyarországi gyermekotthonban élő gyermekek karácsonyi ajándékozására.

Tovább olvasom »

útmutató útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2019.12.11

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű nyomástartó edényeinek és csővezetékeinek anyagvizsgálata” című útmutató első változata.

Tovább olvasom »

Informatikai karbantartás Informatikai karbantartás

Informatikai karbantartás

2019.12.06

Tisztelt Látogatók! 2019. december 9-én (hétfő) 15:30 - 17:30 között az OAH informatikai rendszereinek karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál), az e-napló (elektronikus építési napló) rendszerek és a honlap (http://www.haea.gov.hu vagy http://www.oah.hu) nem lesznek elérhetők. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Biztosítéki konzultáció Biztosítéki konzultáció

Biztosítéki konzultáció az OAH-ban

2019.12.06

Az OAH a hazai nukleáris létesítmények és szervezetek nukleáris biztosítékokért felelős vezetőinek és munkatársainak részvételével, 2014 óta, évente tart konzultációt. Az idei találkozóra 2019. december 4-én került sor az OAH székházában.

Tovább olvasom »

Gyakorlat Gyakorlat

Lezajlott a Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2019.12.05

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2019. december 3-án megtartotta az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény közzététele eljárás megindításáról az RHK Kft. KKÁT üzemeltetési engedélyének módosítása iránti kérelme tárgyában

2019.12.04

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. kérelmet nyújtott be az Országos Atomenergia Hivatalhoz a Paksi Atomerőmű kiégett üzemanyagának átmeneti tárolását végző Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzemeltetési engedélyének módosítása iránt, melynek elbírálására az OAH közigazgatási hatósági eljárást indított. A hatályos jogszabályok szerint az eljárás megindításáról hirdetmény útján értesíteni kell az ügyfeleket. A hirdetmény elérhető Paks város Polgármesteri Hivatala (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.), valamint az OAH (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.) hirdetőtábláin, az OAH honlapján (www.haea.gov.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Rendkívüli infromatikai karbantartás

2019.12.03

Tisztelt Látogatók! A mai napon (2019. december 3-án) 17-19 óra között az OAH informatikai rendszerein rendkívüli karbantartást tartunk. A karbantartás idején az ATDR (elektronikus ügyintézési portál), az e-napló (elektronikus építési napló) rendszerek nem lesznek elérhetők, továbbá a honlapon a létesítmények adatai nem fognak frissülni. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2019.12.03

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a mai napon tartja meg az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Rafael Mariano Grossi a NAÜ új főigazgatója

2019.12.03

2019. december 2-án a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közgyűlésének rendkívüli ülésén a tagállamok támogatták a Kormányzótanács új főigazgatóra vonatkozó személyi javaslatát, így december 3-tól négy éven keresztül Rafael Mariano Grossi vezeti a nemzetközi szervezetet.

Tovább olvasom »

BESZ gyakorlat BESZ gyakorlat

Az OAH BESZ is részt vett a Paksi Atomerőmű nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatán

2019.11.29

2019. november 27-én a Paksi Atomerőmű nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot tartott, amelynek során egy, az atomerőműben bekövetkező baleseti helyzetet szimuláltak. Ehhez kapcsolódva az OAH Baleset-elhárítási Szervezete (BESZ) is gyakorlatot tartott. Az OAH BESZ tagjai a nukleárisbaleset-elhárítási intézkedési tervben és a szabályzó dokumentumokban meghatározott, a lakosság védelmében szükséges intézkedésekre vonatkozó döntés-előkészítési feladatokat láttak el.

Tovább olvasom »