ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2020.06.22

2020. június 22-én hajnalban megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkefe cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50%-os teljesítménnyel üzemel.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.06.22

A Paksi Atomerőműben befejezték az 4. blokk ez évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.06.19

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőművek biztonsági jelentései” című útmutató.

Tovább olvasom »

Jelentkezés rendezvényekre Jelentkezés rendezvényekre

Az OAH honlapján elérhetők a nemzetközi rendezvények, találkozók felhívásai

2020.06.17

Az eddigi gyakorlat szerint az Országos Atomenergia Hivatal e-mailben továbbította a nemzetközi rendezvényekre, találkozókra, tréningekre szóló felhívásokat az érdekelt szakmai intézményeknek, és saját hivatali szervezetén belül is. Egyelőre kísérleti jelleggel, az OAH honlapjára feltöltjük a hivatalhoz – főként a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségtől – beérkező felhívásokat annak érdekében, hogy az érdeklődő szakértők korábbinál szélesebb körének tudjuk biztosítani a közvetlen hozzáférést és a jelentkezés lehetőségét.

Tovább olvasom »

Feljegyzés Feljegyzés

Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése „Az RHK Kft. KKÁT üzemeltetési engedélyének módosítása iránti kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2020.06.17

Az Országos Atomenergia Hivatal elektronikus közmeghallgatást tartott a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzemeltetési engedélyének módosítása iránti kérelme” tárgyú, OAH-2019-04778/2019 ügyszámú hatósági eljárásban. Az elektronikus közmeghallgatás során 2020. június 8. és 2020. június 12. között e-mailben küldhettek az érdeklődők kérdéseket, észrevételeket és véleményeket az ügyhöz kapcsolódóan.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2020.06.11

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Ajánlás atomerőmű és kiégett üzemanyag átmeneti tárolására szolgáló létesítmény leszerelési tervdokumentumainak kidolgozásához” című útmutató.

Tovább olvasom »

Véget ér a távmunka Véget ér a távmunka

Véget ér az OAH-nál a távmunka időszaka

2020.06.09

Tekintettel a járványhelyzet kapcsán meghozott korlátozások hazai feloldására, a márciusban felállított Védelmi Munkabizottság javaslatára az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója úgy döntött, hogy június 15-től újra a járvány előtti rend szerint működik az OAH, és véget ér a dolgozók védelmében elrendelt távmunka időszaka. Egyes intézkedések azonban továbbra is érvényben maradnak.

Tovább olvasom »

Hírlevél  Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei első száma

2020.06.08

A hírlevélben foglalkozunk többek között a nukleáris létesítmények 2019-es biztonsági teljesítményének értékelésével, a fontosabb jogszabályváltozásokkal, a nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók biztonsági övezetével, a Paksi Atomerőmű Időszakos Biztonsági Felülvizsgálatának előrehaladásával, valamint az erőmű Célzott Biztonsági Felülvizsgálata előírásainak 2019-es lezárásával. Mindemellett beszámolunk a Paks II. projekt vonatkozásában az OAH 2019-es engedélyezési és felügyeleti tevékenységéről.

Tovább olvasom »

Karbantartás Karbantartás

Informatikai karbantartás

2020.06.08

Tisztelt Látogatók!

2020. június 10-én (szerda) 15:00 - 17:00 között a hálózat karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál, https://atdr.haea.gov.hu) és az e-napló (elektronikus építési napló, https://enaplo.haea.gov.hu/enaplo_sajatos/) rendszerek időszakosan nem lesznek elérhetőek.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Értesítés Értesítés

Értesítés elektronikus közmeghallgatásról

2020.06.08

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elektronikus közmeghallgatást tart a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzemeltetési engedélyének módosítása iránti kérelme” tárgyú, OAH-2019-04778/2019 ügyszámú hatósági eljárásban. A véleményezési, kérdezési peridódus 2020. június 8-tól 2020. június 12-én éjfélig tart.

Tovább olvasom »

Elhunyt Bakó Gyula Elhunyt Bakó Gyula

Elhunyt Bakó Gyula, az OAH felügyelője

2020.06.06

Megrendülten értesültünk róla, hogy tragikus váratlansággal 63. életévében elhunyt Bakó Gyula, aki az Országos Atomenergia Hivatal építész szakcsoportjában dolgozott felügyelőként. Bakó Gyulát az OAH saját halottjának tekinti. Osztozunk a gyászoló család fájdalmában.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Flisom Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.05.29

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Flisom Hungary Kft. kérelmére indult, röntgenspektrométer berendezéstípus hatósági felügyelet és ellenőrzés alóli mentesítés engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »