ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Főigazgatói elismerés az OAH három munkatársának

2016.12.20

A sokéves szakmai teljesítményt elismerve Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója dicséretben részesítette Répánszki Rékát, Stefánka Zsoltot és Temes Krisztinát.

Tovább olvasom »

Sikeres közmeghallgatás Pakson: számos kérdés és vélemény hangzott el

2016.12.15

Az új atomerőművi blokkok telephelyengedély-kérelmére indult hatósági eljárás részeként az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tartott 2016. december 13-án Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. A közel 150 érdeklődő részvételével zajlott rendezvényen a lakosság mellett társadalmi és politikai szervezetek képviselői is megjelentek. Az OAH, valamint az engedélykérelmet benyújtó MVM Paks II. Zrt. képviselői minden kérdésre részletesen válaszoltak.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának további 20 éves üzemeltetéséhez szükséges engedélyezési eljárás megindításáról

2016.12.09

Az Országos Atomenergia Hivatal - az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kérelmére - elindította az atomerőmű 4. blokkjának további 20 éves üzemeltetéséhez szükséges engedélyezési eljárást. A 118/2011. Korm. rendelet lehetővé teszi, hogy a jogszabályban előírt feltételek teljesítése esetén a blokk a tervezett üzemidőn túl, az elemzésekben igazolt időtartamig működhessen. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. elvégezte a jogszabályban előírtak szerinti vizsgálatokat és elemzéseket, azok eredményére alapozva engedélyt kért a 4. blokk 2037. december 31-ig történő további üzemeltetésére.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás jegyzőkönyve

2016.12.08

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. november 8-án közmeghallgatást tartott, amelynek jegyzőkönyve elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Az OAH munkatársa is részt vett az Európai Unió APEX Europa nemzetközi nukleáris védettségi gyakorlatán

2016.12.01

Az Európai Bizottság 2016. november 23-án Karlsruhéban, az Európai Unió Joint Research Centre telephelyén első alkalommal rendezte meg az APEX Europa elnevezésű, a nukleáris és más radioaktív anyagok védettségével kapcsolatos magas szintű gyakorlatát. A magyar küldöttségbe az Országos Atomenergia Hivatal is delegált szakértőt.

Tovább olvasom »

2016. évi Nukleáris biztosítéki konzultáció

2016.12.01

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. november 28-án harmadik alkalommal rendezett találkozót a nukleáris biztosítéki szakterületen dolgozók számára. A rendezvényen sor került a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség részére nyújtott hazai Biztosítéki Támogató Program 25. évfordulójának ünneplésére is.

Tovább olvasom »

Elérhető a telephelyengedély-kérelem dokumentációja

2016.11.29

Október végén, ahogy arról korábban már beszámoltunk, az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme beérkezett az Országos Atomenergia Hivatalhoz. Az engedélyezési dokumentáció nyilvánosság számára elérhető részeit közzétették.

Tovább olvasom »

Forrás: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Forrás: Nemzetközi Atomenergia Ügynökség

Együttműködési megállapodás az OAH és a NAÜ között

2016.11.25

2016. november 24-én Juan-Carlos Lentijo, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgató-helyettese és Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója együttműködési megállapodást írtak alá a Bécsben.

Tovább olvasom »

Telephelyengedély: várhatóan 2017. első felében dönt a hatóság

2016.11.22

Interjú Fichtinger Gyulával, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójával.

Tovább olvasom »

Nemzeti nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

2016.11.21

2016. november 15-én és 16-án országos törzsvezetési gyakorlatot hajtottak végre az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszerben (ONER) közreműködő központi, ágazati, területi és helyi szervek, amelynek előkészítéséért a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és az Országos Atomenergia Hivatal volt a felelős. A gyakorlat fő célkitűzése a feltételezett nukleáris baleset bekövetkezése utáni késői fázis (a radioaktív anyagok környezeti kibocsátását követő időszak) során szükséges feladatok begyakorlása volt.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás „az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2016.11.21

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. december 13-án (kedden) 16 órakor „az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Csengey Dénes Kulturális Központ (7030 Paks, Gagarin u. 2.).

Tovább olvasom »

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség képzése fejlődő országbeli nukleáris szakemberek számára Magyarországon

2016.11.15

Az OAH szervezésében 2016. november 8-18. között hat nemzetközi nukleáris szakember tesz látogatást hazánkban amely egy 9 hónapos NAÜ-képzés utolsó szakasza.

Tovább olvasom »