ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Lakossági óvintézkedések bevezetését megalapozó védekezési stratégia – új OBEIT útmutató

2022.09.26

OBEIT OBEIT

Új, az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Tervhez (OBEIT) kapcsolódó dokumentum jelent meg. A „Lakossági óvintézkedések bevezetését megalapozó védekezési stratégia” című, 2.2 számú útmutató elkészítésére és kiadására független szakértő javaslata alapján, a vonatkozó nemzetközi követelményeknek való megfelelés céljából, az OAH által működtetett Felsőszintű Munkacsoport keretein belül került sor.

Tovább olvasom »

Új útmutató az OAH honlapján

2022.09.26

Útmutató Útmutató

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Üzemelő nukleáris létesítmények nukleáris veszélyhelyzetre való felkészülése és baleset-elhárítási tevékenysége” című útmutató.

Tovább olvasom »

Elérhető az OAH honlapján az Országos Környezeti Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer 2021. évi méréseiről szóló jelentés

2022.09.26

OKSER OKSER

Az éves összefoglaló jelentés megállapítja, hogy mind az országos, mind a létesítményi környezetellenőrzés során kapott eredmények szerint az engedélyhez kötött tevékenységeknek a környezetre, illetve a lakosságra gyakorolt hatása elhanyagolható, a radioaktív izotópok aktivitáskoncentráció-értékei több mintafajtánál is túlnyomórészt kimutatási határ alatt maradnak.

Tovább olvasom »

Külföldi szakértők képzése az OAH-ban

2022.09.26

Képzés Képzés

2022. szeptember 21-én 15 fős hallgatói csoport érkezett az Országos Atomenergia Hivatalba, hogy egy harmadik országok hatóságainak felkészítését célzó európai uniós projekt keretében megvalósuló képzés részeként az OAH-tól tájékoztatást kapjanak a veszélyhelyzet-kezelés és a baleset-elhárítás magyarországi rendszeréről, valamint az OAH-ban található Veszélyhelyzeti Intézkedési, Gyakorló és Elemző Központ működéséről.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.09.23

Hirdetmény Hirdetmény

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez kapcsolódó zagykeverőtelepek építési engedély iránti kérelmének ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »


Események

2022.09.26
66. NAÜ közgyűlés Bécsben

2022.07.04
NAÜ EPREV "követő" misszió

2022.06.27
Joint Convention 7. felülvizsgálati értekezlet

2022.03.21
Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ARTEMIS missziója

Eseménynaptár

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés