ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 3. blokkján

2024.04.13

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

2024. április 13-án, 10:00 és 17:15 óra között az MVM Paksi Atomerőmű 3. blokkja 125 MW menetrend szerinti leterhelésben vett részt a rendszerirányító (MAVIR) kérésére. Ezt követően a blokkot visszaterhelték a névleges teljesítményre. A blokk biztonsága nem volt veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2024. évi karbantartása

2024.04.12

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

A Paksi Atomerőműben befejezték a 4. blokk 2024. évre tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »

OECD NEA Vezetés és Biztonsági Kultúra munkacsoportjának plenáris ülése az OAH-ban

2024.04.11

Munkacsoport-ülés Munkacsoport-ülés

Április 8-11. között az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az OECD Nukleáris Energia Ügynökség (NEA) Vezetés és Biztonsági Kultúra munkacsoportja plenáris ülésének, amelyet Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke nyitott meg. Beszédében kiemelte, hogy az OAH számára a 2024. fókuszában a biztonsági kultúra áll, a hivatalnál számos tevékenység kapcsolódik hozzá, illetve a jövőbeni tervek szempontjából is meghatározó ez a témakör.

Tovább olvasom »

Új felügyeleti koncepció alkalmazását teszi lehetővé egy új OAH rendelet, valamint két korábbinak a módosítása

2024.04.09

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

A módosítások elsősorban az új atomerőművi blokkok létesítését érintő új felügyeleti koncepció végrehajtási szabályait tartalmazzák és a hatósági felügyelet hatékonyabb, a fokozatosság elvének jobban megfelelő, az adott létesítményi életciklushoz igazodó alkalmazását teszik lehetővé. Az új rendelet szabályai az ellenőrzésekbe bevonható, független ellenőrző szervezetek nyilvántartását, valamint az akkreditálás során érvényesítendő követelményeket fedik le. Az új nyilvántartási feladattal összefüggésben változnak az OAH igazgatási szolgáltatásaiért fizetendő díjak.

Tovább olvasom »

NAÜ-tájékoztatás az április 7-i dróntámadásról: a Zaporizzsjai Atomerőműben nincs jele a nukleáris biztonsági rendszerek károsodásának

2024.04.08

NAÜ-tájékoztatás NAÜ-tájékoztatás

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség tájékoztatása szerint 2024. április 7-én legalább egy, de feltételezések alapján lehetséges, hogy akár több drón is elérte az ukrán Zaporizzsjai Atomerőmű (ZNPP) 6-os blokkjának épületét. Az elsődleges vizsgálatok alapján nincs jele a kritikus nukleáris biztonsági vagy védelmi rendszerek károsodásának.

Tovább olvasom »


Események

2023.12.12
"Atomenergiáról - mindenkinek" rendezvény Debrecenben

2023.09.25
67. NAÜ közgyűlés Bécsben

2023.07.03
Közmeghallgatás Budapesti Kutatóreaktor

2023.06.06
"Atomenergiáról - Mindenkinek" Miskolcon

Eseménynaptár

Társadalmi egyeztetés

Megtekintés

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség rendezvényei

Eseménynaptár

Jelentkezés nemzetközi eseményekre

Jelentkezés

A Paksi Atomerőmű aktuális üzemi adatai

Megtekintés

A Budapesti Kutatóreaktor aktuális üzemi adatai

Megtekintés

Háttérsugárzási adatok

Megtekintés