ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Útmutatót-tervezet Útmutatót-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.10.02

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató szövegtervezetét tette közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőmű nyomástartó edényeinek és csővezetékeinek anyagvizsgálata” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adva az atomerőművi berendezések üzembe helyezés előtti vizsgálatára vonatkozó eljárásokkal, módszerekkel és értékelési kritériumokkal kapcsolatosan egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

Útmutatók Útmutatók

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2019.10.02

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Atomerőművi műszaki átalakítások felügyelete”, valamint „A radioaktív anyagok központi nyilvántartásába történő regisztrálás és a helyi nyilvántartás vezetése” című útmutató felülvizsgált változata.

Tovább olvasom »

útmutató-tervezet útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.10.02

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató szövegtervezetét tette közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Üzemelő atomerőművi nukleáris környezetben lévő beton- és vasbeton szerkezetek” című útmutató célja, hogy – ajánlásokat adva a nukleáris környezetben lévő beton- és vasbeton szerkezetekkel kapcsolatosan – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

RHFT környezetében élő lakosok látogatása RHFT környezetében élő lakosok látogatása

Közvetlen párbeszéd: az RHFT környezetében élő lakosok látogattak az OAH-ba

2019.10.01

2019. szeptember 26-án az Országos Atomenergia Hivatalba látogattak a püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (RHFT) létesítmény környezetében élő lakosok. Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes fogadta a közel ötvenfős csoportot. Megnyitójában a főigazgató-helyettes elmondta: az OAH számára kiemelten fontos a helyi lakosság tájékoztatása, a közvetlen párbeszéd, amelyre ez a látogatás is kiváló alkalmat teremt.

Tovább olvasom »

NAÜ 63. közgyűlés NAÜ 63. közgyűlés

Idén is fontos döntések születtek a NAÜ 63. közgyűlésén

2019.10.01

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 63. közgyűlésén a tagállamok elfogadták azokat a kulcsfontosságú határozatokat, amelyek az elkövetkezendő években tovább erősíthetik a NAÜ nukleáris tudomány és technológia, a nukleáris biztonság és a védettség, valamint a biztosítékok terén végzett tevékenységét. A közgyűlés ismét lehetőséget biztosított arra, hogy az Országos Atomenergia Hivatal számos felsővezetői szintű kétoldalú találkozót tartson azon hatóságok képviselőivel, amelyekkel kétoldalú nemzetközi szerződés, illetve szakmai megállapodás van hatályban. 2019. szeptember 23-án alakuló ülést tartott a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kormányzó Tanácsa is, amelyen tagként történő megválasztása után hazánk is részt vett.

Tovább olvasom »

terepgyakorlat terepgyakorlat

A CTBTO szakértőinek gyakorlata Magyarországon

2019.09.23

Az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezetének (CTBTO) Helyszíni Ellenőrzési Igazgatósága az Országos Atomenergia Hivatal és a Geolog Kft. közreműködésével 2019. szeptember 11-20. között terepgyakorlatot tartott Bánk mellett egy üzemen kívüli bánya körzetében

Tovább olvasom »

Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Nemzetközi Atomenergia Ügynökség

Magyarországot a NAÜ Kormányzótanácsának tagjává választották

2019.09.20

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 2019 szeptemberi közgyűlésén megszavazták Magyarország kormányzótanácsi tagságát. Ez lehetőséget biztosít hazánk számára, hogy a legmagasabb szinten közvetlenül és aktívan részt vegyen a NAÜ munkájában és döntéshozatali mechanizmusában.

Tovább olvasom »

Szlovák szakértő látogatása Szlovák szakértő látogatása

Szlovák szakértői látogatás az OAH-nál

2019.09.20

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség támogatásával szeptember 16-án egyhetes, a nukleárisbaleset-elhárítással kapcsolatos tudományos látogatásra érkezett az Országos Atomenergia Hivatahoz a szlovák nukleáris hatóság szakértője.

Tovább olvasom »

Country Nuclear Power Profile Country Nuclear Power Profile

A NAÜ közzétette a 2019-es nukleáris országprofilokat tartalmazó kiadványát

2019.09.18

Az atomerőművet üzemeltető, atomprogramot végrehajtó, illetve tervező államok nukleáris országprofilját (Country Nuclear Power Profiles) tartalmazó kiadványt a NAÜ évente aktualizálja. A legújabbat 2019 szeptemberében tették közzé.

Tovább olvasom »

Atomerőmű  Atomerőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2019. évi karbantartása

2019.09.17

A Paksi Atomerőműben befejezték a 3. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2019.09.16

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult, radioaktív anyag alkalmazásának engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Gyakorlat Gyakorlat

Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat az OAH-ban

2019.09.13

2019. szeptember 12-én a BME Nukleáris Technikai Intézetének gyakorlatához kapcsolódva az OAH Baleset-elhárítási Szervezete (BESZ) is nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot tartott, amelynek forgatókönyve szerint az Oktatóreaktorban veszélyhelyzet alakult ki. A gyakorlat során a BESZ tagjai a nukleárisbaleset-elhárítási intézkedési tervben és a szabályzó dokumentumokban meghatározott intézkedések végrehajtását gyakorolták.

Tovább olvasom »