ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2023. évi karbantartása és a 4. blokk tervszerű karbantartása

2023.04.27

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2023. április 28-tól megkezdődik a 3. blokk 2023. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

ENSREG ENSREG

Megtartották az ENSREG idei első plenáris ülését Brüsszelben

2023.04.27

2023. április 24-én került sor az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportjának (ENSREG) soron következő plenáris ülésére Brüsszelben, amelyen az Országos Atomenergia Hivatalt Balczó Béla András kabinetfőnök képviselte. A résztvevők megbeszélést folytattak a nukleáris biztonsági és nemzetközi együttműködési, a hulladékgazdálkodási és leszerelési, valamint az átláthatósági és hatósági kommunikációs munkacsoportok tevékenységéről.

Tovább olvasom »

Sugárvédelmi konferencia Sugárvédelmi konferencia

Sugárvédelmi konferencia és továbbképzés az OAH részvételével

2023.04.25

2023. 04.18-20. között rendezték meg az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Sugárvédelmi Szakosztályának XLVIII. Sugárvédelmi Továbbképző konferenciáját Gyulán, amelyen az OAH szakértő munkatársai nemcsak résztvevőként voltak jelen, hanem több előadás keretében, valamint szekcióvezetőként is segítették a közel 180 fő továbbképzését. A hivatal kiemelt céljai közé tartozik, hogy az atomenergia békés célú felhasználásával kapcsolatos tevékenységek tudományos, oktatási, szakmai továbbképzését segítse.

Tovább olvasom »

OECD NEA Steering Committee  OECD NEA Steering Committee

Lezajlott az OECD NEA irányítótestületének 2023. évi tavaszi ülése

2023.04.25

2023. április 20-21-én Párizsban tartotta meg 145. ülését az OECD Nukleáris Energia Ügynökségének (NEA) irányítótestülete, amelynek munkájában aktívan vesz részt az Országos Atomenergia Hivatal. A napirenden lévő beszámolók többek között számot adtak a szervezet költségvetésének alakulásáról, munkaprogramjáról, a jelenleg futó NEA-projektekről, valamint a NEA kötelékében dolgozó kihelyezett szakértők helyzetéről.

Tovább olvasom »

Konferencia a budapesti Francia Intézetben Konferencia a budapesti Francia Intézetben

Nukleáris tematikájú nemzetközi konferencia a Francia Intézetben, OAH-s előadókkal

2023.04.14

2023. április 12-13-án „Nukleáris biztonság: Európa jövőjének biztosítása” címmel tartottak konferenciát a budapesti Francia Intézet és a magyarországi Francia Nagykövetség szervezésében, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal szakértői is előadást tartottak. A francia, magyar és szlovák szakértők a nukleáris biztonság, a radioaktív hulladékok kezelése és a nukleáris energia társadalmi elfogadottságának egyes kérdéseiről adtak rövid áttekintést. Az előadásokat követően a rendezvény lehetőséget biztosított az eszmecserére, a hallgatóság bevonásával közvetlen beszélgetésre.

Tovább olvasom »

WENRA tavaszi plenáris ülés WENRA tavaszi plenáris ülés

Nyilatkozatot adott ki a WENRA tavaszi plenáris ülésén

2023.04.13

2023. április 5-6. között, Helsinkiben került sor a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetségének (WENRA) tavaszi plenáris ülésére, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal képviseletében Juhász László hatósági elnökhelyettes vett részt.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2023.04.10

A Paksi Atomerőmű blokkjai a rendszerirányító (MAVIR) kérésére menetrend szerinti leterhelésekben vesznek részt, ennek megfelelően leterheléseket hajt végre az atomerőmű. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Jubileumi megemlékezéssel egybekötött Biztosítéki konzultáció az OAH-ban

2023.04.07

Az OAH a hazai nukleáris létesítmények és szervezetek biztosítékokért felelős vezetőinek és munkatársainak részvételével 2014 óta évente tart konzultációt. A rendezvény célja összegezni a nukleáris biztosítékokkal összefüggő legfontosabb eseményeket, tapasztalatokat és szakmai fórumot biztosítani a nukleáris energia békés célú alkalmazásának felügyelete mellett elkötelezett szakemberek számára. Az idei találkozóra 2023. március 30-án került sor az OAH székházában.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Véget ért a Nukleáris Biztonsági Egyezmény egybevont 8. és 9. Felülvizsgálati Értekezlete

2023.04.07

2023. március 20. és 31. között Bécsben tartották a Nukleáris Biztonsági Egyezmény (Convention on Nuclear Safety - CNS) részes államainak egybevont, 8. és 9. felülvizsgálati értekezletét. Magyarországot a kéthetes ülésen az Országos Atomenergia Hivatal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., valamint a Paks II. Zrt. küldöttei képviselték.󠅩

Tovább olvasom »

Hirdetmény a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.04.03

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt. kérelmére indult, radioaktív sugárforrást tartalmazó készülék forgalomba hozatalának engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 114/2016. (VI.1.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK On Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.04.03

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK On Hungary Kft. kérelmére indult, egyedi azonosítóval rendelkező röntgenberendezés hatósági engedélyezés és ellenőrzés alóli mentesítésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 359/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Leterhelések a Paksi Atomerőműben

2023.03.25

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító (MAVIR) kérésére tercier szabályozásokban vettek részt. A blokkok egyenként 75 MW-os leszabályozásban vettek részt, így összesítve 225 MW-os leterhelést hajtott végre az atomerőmű. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »