ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2019.04.30

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. Az „Atomerőművek nyomástartó berendezéseinek és csővezetékeinek üzemeltetése és ellenőrzése” című útmutató az üzemelő atomerőmű nyomástartó berendezéseinek és csővezetékeinek üzemeltetésével és ellenőrzésével kapcsolatos ajánlásokat rögzíti, valamint útmutatást nyújt a nukleáris biztonsági szabályzatban foglalt előírások végrehajtásának módjára a nyomástartó edények, tartályok, csővezetékek és biztonsági szerelvények területén. >

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás Bodán Közmeghallgatás Bodán

Közmeghallgatás Bodán: számos kérdést kapott az OAH és az RHK Kft.

2019.04.29

2019. április 25-én a Boda község Polgármesteri Hivatalának nagytermében került sor az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatására. A terem megtelt érdeklődőkkel, akik közel negyven kérdést tettek fel, illetve véleményüknek adtak hangot az OAH és az RHK Kft. felé. Ezek kisebb részt a nukleáris biztonsággal, nagyobb részt pedig társadalmi-gazdasági vetületekkel foglalkoztak.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

NAÜ-ellenőrök képzése és vizsgáztatása hazánkban

2019.04.29

2019. április 15-18. között a Paksi Atomerőműben került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség újonnan felvételt nyert nukleáris biztosítéki ellenőreinek gyakorlati képzésére és vizsgáztatására.

Tovább olvasom »

útmutató  útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2019.04.26

Új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. „A Nukleáris Biztonsági Szabályzat szerinti nukleáris építmények építési, bontási, átalakítási engedélyezési tervdokumentációjának tartalmi és formai követelményei” című útmutató célja, hogy (ajánlásokat adva az engedélyezési terviratok és dokumentációk elkészítéséhez, műszaki tervdokumentációk összeállításához) egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a hatályos előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését.

Tovább olvasom »

atomerőmű atomerőmű

100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkentés az atomerőmű 4. blokkján

2019.04.23

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tájékoztatása szerint a 4-es blokkon 2019. április 23-án 15.00 órától a 7. turbinagépcsoportot érintően karbantartást végeznek a szakemberek, amelynek kapcsán a blokkot 50%-ra leterhelik. A blokk felterhelését várhatóan 2019. április 24-én 6.00 órakor kezdik meg.

Tovább olvasom »

Hírlevél Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei első száma

2019.04.18

Az elmúlt időszak legfontosabb statisztikai adatai mellett olyan kiemelt témákról írunk, mint az Integrált Hatósági Felülvizsgálati Követőmisszió, a nukleáris létesítmények öregedéskezelésének uniós felülvizsgálatáról szóló összefoglaló jelentés, a Plucky Puli nemzeti nukleáris védettségi gyakorlat, az ECUREX-2018 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat, vagy a Paks II. projekthez kötődő 2018-as hatósági tevékenység. A hírlevélben foglalkozunk olyan rendkívüli eseménnyel is, mint a sugárforrást tartalmazó geofizikai szonda kutatófúrásba történő beesése. Emellett áttekintést adunk a közelmúlt nemzetközi eseményeiről is.

Tovább olvasom »

előadás előadás

OAH-s előadások az Árpád Napokon

2019.04.16

2019. április 16-án az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa tartott előadást az Árpád Gimnázium meghívására az Árpád Napokon a nukleáris biztonság és védettség, valamint a radiológiai és nukleáris balesetek témakörében.

Tovább olvasom »

WENRA ülés WENRA ülés

WENRA jubileumi ülés Budapesten

2019.04.16

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében április 9-11. között Budapesten került sor a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetségének (WENRA) ülésére, amelyre 25 országból mintegy hatvan résztvevő érkezett. A szervezet létrejöttének 20., jubileumi évében megtartott tavaszi plenáris ülésen megtárgyalták és elfogadták többek között a szervezet újstratégiai célkitűzéseit és aláírták a szervezet további működését meghatározó módosított alapszabályzatot.

Tovább olvasom »

továbbképzés továbbképzés

Radioaktív anyagok fizikai védelmi ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzés

2019.04.16

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és az Országos Atomenergia Hivatal 2019. április elején a radioaktív sugárforrások fizikai védelmi rendszerének ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzést tartott az OAH felügyelőinek és a társszervek képviselőinek.

Tovább olvasom »

közmeghallgatás feljegyzése közmeghallgatás feljegyzése

Elérhető a március 28-i közmeghallgatás feljegyzése

2019.04.12

Az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tartott Pakson: az elhangzottakat dokumentáló feljegyzés elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Veszprémben

2019.04.11

Az Országos Atomenergia Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomása Veszprém. A rendezvény helyszíne a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszprém, Brusznyai u. 2.), időpontja 2019. május 30. (csütörtök), 9.00-től 14.00 óráig. Izgalmas előadásokkal, interaktív kiállítással és tudásjátékkal várjuk az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek különleges katasztrófavédelmi eszközökkel, sugármérő berendezésekkel, a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is.

Tovább olvasom »

ellenőrzés ellenőrzés

A Paksi Atomerőmű kibocsátás- és környezetellenőrzési tevékenységének nemzetközi ellenőrzése

2019.04.10

Az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága nukleáris energiával foglalkozó igazgatóságának munkatársai 2019. április 2-5 között ellenőrzést tartottak hazánkban, amelynek tárgya az MVM. Paksi Atomerőmű Zrt. kibocsátás- és környezetellenőrzési tevékenysége volt.

Tovább olvasom »