ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértői missziója Romániában, magyar részvétellel

2015.06.25

A romániai nukleáris szabályozó hatóság kezdeményezésére, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében 2015. június 17-19. között Bukarestben került sor arra a nemzetközi szakértői misszióra, képzésre, amely lehetőséget teremtett a román szakemberek számára, hogy megismerjék a nukleáris hatósági kommunikációhoz kötődő nemzetközi tapasztalatokat, a mindennapokban is hasznosítható gyakorlatokat. Magyar részről az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatási felelőse, Körmendi Gábor tartott előadást. A képzés során a nyitottság és az átláthatóság kettős követelménye végig kiemelten megjelent mint a nukleáris hatóságok működésének egyik legfontosabb alapelve.

Tovább olvasom »

Az OAH megtartotta a Paksi Atomerőmű 15 hónapos üzemeltetési ciklusának engedélyezési eljárásához kapcsolódó közmeghallgatást

2015.06.25

Az Országos Atomenergia Hivatal törvényi kötelezettségének megfelelően közmeghallgatást tartott a „15 hónapos üzemeltetési ciklus engedélyezési eljárása a Paksi Atomerőmű 1-4. blokkjain” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan.

Tovább olvasom »

Közszolgálati Tisztviselők Napja

2015.06.24

A 2011. évi CXCIX tv. 93.§ rendelkezései alapján 2015. július 1-jén (szerdán) az Országos Atomenergia Hivatal zárva tart, csak az ügyeleti rendszer működik.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 1-es blokkjának nagykarbantartása

2015.06.11

A blokk nagykarbantartását, főjavítását és indítását az OAH helyszíni, valamint on-line ellenőrzéssel folyamatosan felügyelte.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás a „15 hónapos üzemeltetési ciklus engedélyezési eljárása a Paksi Atomerőmű 1-4. blokkjain” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2015.06.05

Az Országos Atomenergia Hivatal 2015. június 23-án 16 órakor a „15 hónapos üzemeltetési ciklus engedélyezési eljárása a Paksi Atomerőmű 1-4. blokkjain” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Elfogadták az Összefoglaló Jelentést Bécsben

2015.06.02

2015. május 11-22. között Bécsben tartották a Kiégett Fűtőelemek Kezelésének Biztonságáról és a Radioaktív Hulladékok Kezelésének Biztonságáról szóló Közös Egyezmény Ötödik Felülvizsgálati Értekezletét. Az ülésen elfogadták azt a jelentést, amelyben a részes országok az előző értekezlet óta eltelt három évről számoltak be.

Tovább olvasom »

Műszaki-tudományos háttértámogató intézmények 2015. évi szemináriuma

2015.06.02

A legújabb kutatások eredményeit osztották meg az Országos Atomenergia Hivatal műszaki-tudományos háttértámogató intézményei az április 29-én és május 7-én megtartott tudományos szemináriumon, többek között olyan területeken, mint a nukleáris biztonság, a fűtőelemek kérdésköre, különböző modellezések eredményei, de nagy teret kaptak a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásához kapcsolódó újdonságok is.

Tovább olvasom »

Az OAH csapata idén is részt vett a Közig Foci Kupán

2015.05.27

A 2015. május 17-én az OAH csapata is részt vett a Vasas Sportközpontjában megtartott IV. Közig Foci Kupán: gólban gazdag meccsek és tisztességes helytállás jellemezte a játékot.

Tovább olvasom »

OAH-NAÜ közös sajtótájékoztató a magyarországi IRRS-misszióról

2015.05.26

Jelentős érdeklődés mellett zajlott az Országos Atomenergia Hivatal és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közös sajtótájékoztatója, amelynek témája az atomenergia magyarországi alkalmazását felügyelő hatósági rendszer nemzetközi felülvizsgálatának eredménye volt.

Tovább olvasom »

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség sajtóközleménye az IRRS-misszióról

2015.05.22

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az Országos Atomenergia Hivatal közös sajtótájékoztatót tartott az IRRS-misszióhoz kapcsolódóan, valamint sajtóközleményt adott ki.

Tovább olvasom »

Sajtótájékoztató: nemzetközi górcső alatt a teljes hazai nukleáris hatósági rendszer

2015.05.18

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 2015. május 22-én (pénteken) 11.30 órai kezdettel közös sajtótájékoztatót tart, amelyen a teljes hazai nukleáris hatósági rendszert felülvizsgáló kéthetes IRRS-misszió eredményeit mutatjuk be. Helyszín: 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4., OAH székház. A sajtótájékoztatót Fichtinger Gyula főigazgató (OAH), Grzegorz Rzentkowski igazgató (NAÜ), valamint Michael R. Johnson igazgatóhelyettes (Amerikai Egyesült Államok Nukleáris Biztonsági Hatósága, US NRC), misszióvezető tartja.

Tovább olvasom »

Interjú Michael R. Johnsonnal – helyzetjelentés az IRRS-misszió első hete után

2015.05.18

Michael R. Johnson, az Amerikai Egyesült Államok Nukleáris Biztonsági Hatóságának (US NRC) igazgatóhelyettese, az IRRS-misszió vezetőjeként válaszolt kérdéseinkre, összefoglalva az első hét tapasztalatait.

Tovább olvasom »