ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának éves karbantartása

2017.07.27

A Paksi Atomerőműben 2017. július 27-től megkezdődött az 1. blokk éves, a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartása. A karbantartás része a reaktortartály és a főberendezések ciklikus vizsgálata is. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Közel kétszáz érdeklődő az OAH kiállításán a Campus Fesztiválon

2017.07.25

2017. július 19-23-a között került sor idén a X. Campus Fesztiválra Debrecenben: minden eddigi látogatószámot felülmúlva 105 ezren vettek részt a kulturális programokon és koncerteken. A fesztiválon jelentős számban képviseltették magukat civil szervezetek, valamint állami hivatalok is. Az Országos Atomenergia Hivatal első alkalommal mutatta be infografikus kiállítását, a látogatók egyúttal többféle, könnyebb és nehezebb kérdéssor kitöltésével tesztelhették a frissen megszerzett és meglévő ismereteiket.

Tovább olvasom »

Teljesítménycsökkenés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2017.07.25

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkján 2017. július 25-én automatikus, 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Két új, valamint egy felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2017.07.24

Két új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal: az egyik az új atomerőművi rendszerek és rendszerelemek biztonsági osztályba sorolásának alapelveit tartalmazza, a másik a hiányzó nukleáris és más radioaktív anyagok keresésére vonatkozik. A jogszabályi követelmények változása miatt felülvizsgált útmutató a nukleáris anyagok nyilvántartásának és ellenőrzésének szabályairól szóló rendelet végrehajtásához készült.

Tovább olvasom »

Beszélgessünk a debreceni Campus Fesztiválon!

2017.07.20

Munkatársaink örömmel várják a látogatókat az Országos Atomenergia Hivatal sátrában július 19-től 23-ig 12 és 19 óra között, ahol az új, színes infografikus kiállításunk mentén tartalmas beszélgetésekre nyílik lehetőség az atomenergia hazai alkalmazásáról. Bővebb információt a fesztiválról itt érhet el.

Tovább olvasom »

Az OAH reagálása a paksi telephely szeizmikus megfelelőségéről szóló hírekre

2017.07.12

Az elmúlt napokban megjelent, a paksi telephely szeizmikus megfelelőségéről szóló hírekre az Országos Atomenergia Hivatal jelen sajtóközleményben reagál.

Tovább olvasom »

A NAÜ lezárta magyarországi nukleáris védettségi tanácsadó misszióját

2017.07.07

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) szakértői csoportja a mai napon befejezte magyarországi nukleáris védettségi tanácsadó misszióját.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.07.07

Az Országos Atomenergia Hivatal június 8-án közmeghallgatást tartott a bátaapáti Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló üzemeltetési engedélyére irányuló közigazgatási engedélyezési eljárásban.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.07.07

Az Országos Atomenergia Hivatal június 7-én közmeghallgatást tartott a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetésére irányuló közigazgatási engedélyezési eljárásban.

Tovább olvasom »

Új menüpont az OAH honlapján: Radioaktív anyagok országos nyilvántartása

2017.07.04

A radioaktív anyaggal rendelkező engedélyesek nyilvántartási kötelezettségeinek teljesítéséhez segítséget nyújtó részletes útmutató, valamint a szükséges szoftverek mostantól az OAH honlapján találhatók meg a Nyomtatványok, szoftverek / Szoftverek / Radioaktív anyagok országos nyilvántartása menüpontban.

Tovább olvasom »

Hirdetmény „ a BME Oktatóreaktor üzemeltetési engedélye” kérelemre indult eljárásban hozott döntésről

2017.07.03

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kérelmére – döntést hozott „ A BME Oktatóreaktor üzemeltetési engedélye” engedélyezési eljárásban. A hatályos jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Újbuda Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Közzétette a NAÜ a ConvEx-3 gyakorlatról szóló záró közleményt

2017.06.23

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 2017. június 23-án tette közzé a ConvEx-3 nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatról szóló záró sajtóközleményét.

Tovább olvasom »