ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Módosul az atomtörvény

2018.08.07

A több szakterületet érintő engedélyezési eljárásoknál, mint pl. új nukleáris létesítmény létesítési engedélyezési eljárása, célszerű az egyéni szakértők (szakértő személyek) mellett több szakterületet együttesen értékelni tudó független műszaki szakértő szervezetek szakvéleményét is beszerezni. A törvénymódosítás az eddig csak a természetes személyekre vonatkozó szabályozást kiterjeszti a független műszaki szakértő szervezetekre is. A módosítás 2018. augusztus 14-től hatályos.

Tovább olvasom »

ENSREG ülés Brüsszelben: közös közlemény a ruténium-ügyben

2018.07.23

2018. július 2-án és 3-án került sor az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportjának (European Nuclear Safety Regulators’ Group, a továbbiakban: ENSREG) 36. plenáris ülésére Brüsszelben, ahol többek között részletesen foglalkoztak a 2017. évi ruténium-szennyezés ügyével. Ehhez kapcsolódóan az ENSREG utólag közleményt adott ki.

Tovább olvasom »

Lezajlott a közmeghallgatás Kisnémediben

2018.07.06

Kevés érdeklődővel 2018. július 5-én lezajlott a püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (RHFT) üzemeltetési engedélyére vonatkozóan indult hatósági eljáráshoz kapcsolódó közmeghallgatás, amelynek a Kisnémedi Művelődési Ház adott otthont.

Tovább olvasom »

Reagálás a Greenpeace által közzétett tanulmányra

2018.07.05

2018. július 4-én a Greenpeace tanulmányt tett közzé, amely részletesen foglalkozik a hazai nukleáris szabályozással, illetve az Országos Atomenergia Hivatallal, leginkább a 2015-ben a teljes hatósági rendszert felülvizsgáló, Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által végrehajtott IRRS-misszió megállapításaira alapozva. A tanulmány főként a 2015-ös állapotot rögzíti, ezáltal teljesen elavult, az azóta történt jelentős változásokról, fejlődésről nem vesz tudomást. Továbbá előfordul, hogy félre-, vagy szakmailag rosszul értelmezik a NAÜ előírásait. A szerző semmilyen formában nem kereste meg az OAH-t, pedig örömmel jeleztük volna mindazon eredményeket, amelyeket az elmúlt években kemény munkával, konkrét akciótervre alapozva elértünk azokon a területeken, amelyeket vizsgáltak. Eddig is és ezután is kiemelten fontos alapelv számunkra az átlátható és nyitott működés, a megkeresésekre mindig legjobb tudásunk szerint válaszolunk.

Tovább olvasom »

Fókuszban az EU-s tematikus szakértői felülvizsgálat az ENSREG 36. ülésén

2018.07.04

2018. július 2-án került sor az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportjának (European Nuclear Safety Regulators’ Group, a továbbiakban: ENSREG) 36. plenáris ülésére Brüsszelben, ahol többek között részletesen foglalkoztak az EU-tagállamok nukleáris létesítményei öregedéskezelésének uniós tematikus szakértői felülvizsgálatával.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a „KKÁT üzemeltetési engedély iránti kérelem”-re indult eljárás megindításáról

2018.07.04

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – elindította a „KKÁT 1-24. kamrák kiépítésének üzemeltetési engedélye iránti kérelme” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Paks város Polgármesteri Hivatalának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Lezajlott a 2018. évi MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – OAH vezetői találkozó

2018.06.29

2018. június 28-án, Budapesten találkoztak az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Országos Atomenergia Hivatal vezetői a hagyományos, éves megbeszélésükön.

Tovább olvasom »

Lengyel delegáció látogatása az OAH-ban

2018.06.29

A delegációt 2018. június 26-án Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója fogadta, amelyet Andrzej Przybycin, a lengyel nukleáris hatóság elnöke vezetett.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2018. évi karbantartása

2018.06.23

A Paksi Atomerőműben befejezték a 3. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »

Grúz és horvát látogatók az OAH-ban

2018.06.22

Az Országos Atomenergia Hivatal 2018. június 18-án fogadta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség támogatásával, tudományos szakmai látogatásra érkezett három horvát és két grúz szakértőt.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Közmeghallgatás az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2018.06.14

Az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tart 2018. július 5-én (csütörtökön), 16:00 órai kezdettel az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan. A közmeghallgatás helyszíne Kisnémedi község Művelődési Házának nagyterme (2165 Kisnémedi, Fő út 7.).

Tovább olvasom »

Álláspályázat Álláspályázat

Új munkatársat keres az OAH

2018.06.13

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres nukleáris biztonsági és nukleáris védettségi felügyelői munkakörökbe.

Tovább olvasom »