ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Pályázat nukleáris biztonsági felügyelői munkakör betöltésére

2013.04.09

Az Országos Atomenergia Hivatal álláspályázatot hirdet nukleáris biztonsági felügyelői munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje 2013. április 22.

Tovább olvasom »

Török küldöttség látogatása az Országos Atomenergia Hivatalnál

2013.04.09

A kétnapos szakmai programon résztvevő vendégek látogatást tettek az Országos Atomenergia Hivatalnál is, ahol tájékoztatást kaptak az OAH nukleáris létesítmények biztonságát szavatoló tevékenységéről, valamint a paksi üzemidő-hosszabbítás terén játszott szerepéről.

Tovább olvasom »

Nukleáris kereskedelem: elemzés és előadás a biztonság érdekében

2013.04.08

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) „Nuclear Trade Analysis” programjának keretein belül az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2013. április 3-án került sor arra a szakmai rendezvényre, amelyen a hazai nukleáris kettős felhasználású (békés célokat szolgáló, illetve ettől eltérően is felhasználható) termékek, technológiák előállításával, illetve forgalmazásával foglalkozó hazai cégek kaptak tájékoztatást a program részleteiről. Az előadások során a résztvevők olyan, a proliferáció (nem békés célú felhasználás) elleni harchoz kötődő információkkal ismerkedhettek meg, amelyeket saját munkájuk során is jól hasznosíthatnak.

Tovább olvasom »

Hatósági fórumot szervezett az Országos Atomenergia Hivatal

2013.04.05

2013. április 5-én az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében hatósági fórumra került sor, amely lehetőséget teremtett arra, hogy az OAH munkatársai mellett a különböző hatóságoktól érkező szakemberek tájékoztatást adjanak azokról – a saját területükön történt – változásokról, amelyek az atomenergia felhasználását is érintették.

Tovább olvasom »

A NAÜ nukleáris biztosítéki felügyelőinek képzése Magyarországon

2013.04.03

Magyarország rendszeres támogatást nyújt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) nukleáris biztosítéki rendszeréhez. A magyar támogató program részeként az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) – a NAÜ-vel közösen – ismét továbbképzést tartott a NAÜ ellenőrei számára.

Tovább olvasom »

Japán delegációt fogadott az OAH

2013.03.26

2013. március 20-22. között japán szakemberek delegációját fogadta Országos Atomenergia Hivatal. A japán kezdeményezés alapján szervezett szakmai látogatás elsődleges célja az volt, hogy a fukusimai katasztrófa következményeinek megoldásához nyújtson szakmai támogatást az OAH, nemzetközileg is hasznosítva a sérült fűtőelemekkel kapcsolatos hazai tapasztalatokat.

Tovább olvasom »

Meghívó a budapesti „Atomenergiáról – mindenkinek” című konferenciára

2015.03.23

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen 2015. április 17-én ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel. Az immár tizenhatodik alkalommal sorra kerülő regionális konferencián neves előadók tekintik át azokat a nukleáris kérdésekhez kapcsolódó területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot.

Tovább olvasom »

Interjú a Gyimesi Zoltán díjban részesült Beszédes Tamással

2013.03.22

Beszédes Tamás, az Országos Atomenergia Hivatal szakmai főtanácsadója nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Gyimesi Zoltán díjban részesült, amelyet az atomenergia alkalmazásának biztonsága, a nukleáris biztonság fejlesztése érdekében kifejtett eredményes és kiemelkedő munka elismerésére alapított az OAH. Az ünnepélyes alkalom lehetőséget teremtett arra, hogy Körmendi Gábor, az OAH tájékoztatási felelőse rövid interjút készítsen a díjazottal, bemutatva a díj mögött álló négy évtizedes szakmai munka néhány kiemelkedő momentumát.

Tovább olvasom »

Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

2013.03.19

A köztársasági elnök megbízásából Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Dr. Rónaky Józsefnek, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójának a hazai atomenergia biztonságos felhasználása érdekében végzett példaértékű munkássága, vezetői tevékenysége elismeréseként a MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE kitüntetést adományozta. GYIMESI ZOLTÁN-Díjat adományozott a nukleárisenergia-termelésben, majd annak hatósági felügyeletében nyújtott negyvenévi kiemelkedő szakmai teljesítményéért Beszédes Tamásnak, az Országos Atomenergia Hivatal szakmai főtanácsadójának. Az OAH Nukleáris Biztonsági Igazgatóság Nukleáris Technológiai és Értékelési Főosztályának egy évtizede tartó példás irányításáért MINISZTERI ELISMERÉSBEN részesült Hullán Szabolcs, az Országos Atomenergia Hivatal főosztályvezetője. Gratulálunk!

Tovább olvasom »

OAH részvétel az amerikai nukleáris hatóság konferenciáján

2013.03.14

Az amerikai nukleáris hatóság szervezésében 2013. március 12-14. között Washingtonban került sor az évente megrendezett Hatósági Tájékoztató Konferenciára, amelyen dr. Horváth Kristóf, az OAH Általános Nukleáris Főigazgató-helyettese is részt vett. A nemzetközi konferencián tartott előadásában a főigazgató-helyettes bemutatta a tudásmenedzsmenttel kapcsolatos hazai kihívásokat és problémákat, valamint ismertette a fejlesztés érdekében tett konkrét lépéseket.

Tovább olvasom »

Szimulációs gyakorlatot készít elő az OAH

2013.03.14

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya Energiaügyi Minisztériuma (DOE) által létrehozott Globális Fenyegetettséget Csökkentő Kezdeményezés programjában Magyarország évek óta részt vesz. A program keretében az Országos Atomenergia Hivatal szimulációs gyakorlatot szervez a nagy közbiztonsági kockázatot jelentő radioaktív sugárforrások fizikai védelméhez kötődően, amelynek előkészítő megbeszélésre 2013. március 4-5. között került sor.

Tovább olvasom »

A Bolgár Atomenergia Hivatal munkatársainak látogatása az OAH-nál

2013.03.13

Az Országos Atomenergia Hivatal tapasztalat-átadás céljából idén második alkalommal fogadott bolgár szakembereket a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség felkérésére. A 2013. március 4-8. között sorra kerülő szakmai találkozón a Bolgár Atomenergia Hivatal két munkatársa a determinisztikus és valószínűségi biztonsági elemzésekről kapott tájékoztatást, valamint arról, hogy ezek a dokumentumok hogyan hasznosulnak az engedélyezési eljárásokban.

Tovább olvasom »