ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

30 éves a magyar támogatóprogram 30 éves a magyar támogatóprogram

30 éves a magyar támogatóprogram

2022.02.22

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség biztosítéki rendszerének célja a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása, a nukleáris anyagok és a nukleáris technológia nem békés célokra történő felhasználásának megelőzésével, illetve ennek időben történő felismerésével. Hazánk három évtizede támogatja a NAÜ rendszerét, az erről szóló kiadványunk elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2022.02.22

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Kutatóreaktorok irányítási rendszerei” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon a kutatóreaktorok irányítási rendszerének kidolgozására, működtetésére és fejlesztésére.

Tovább olvasom »

Osztrák-magyar szakértői megbeszélés Osztrák-magyar szakértői megbeszélés

Osztrák-magyar szakértői megbeszélés az új atomerőművi blokkok telephelyi sajátosságairól

2022.02.17

Osztrák kérésre, 2022. február 15-én került sor arra az osztrák-magyar szakértői megbeszélésre, amelynek témája az új atomerőművi blokkok telephelyi sajátosságai, ezen belül is a vető kérdésköre volt. A rendezvényen elhangzottak alapján továbbra is az az Országos Atomenergia Hivatal álláspontja, hogy a kiválasztott telephely alkalmas az új blokkok létesítésére. A hatóság a jelenleg is zajló létesítési engedélyezési eljárás során vizsgálja, hogy az alkalmazni kívánt technológiák és tervek megfelelően kezelik-e a telephely sajátos jellemzőit.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Tervezett teljesítménycsökkentés a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2022.02.09

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkját 2022. február 10-én 0:00 órakor villamos berendezés javítása miatt leterhelik. Az előzetes ütemterv szerint a blokkot 2022. február 13-án terhelik fel újra névleges teljesítményre. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen.

Tovább olvasom »

Kádár Andrea Beatrix elnök Kádár Andrea Beatrix elnök

Előadást tartott az OAH elnöke a Magyar Nukleáris Társaság webináriumán

2022.02.07

2022. február 4-én került sor a Magyar Nukleáris Társaság (MNT) I. Nukleáris Technikai Webináriumára, ahol az MNT felkérésére Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke előadást tartott az OAH átalakulásáról és aktuális feladatairól.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2022.02.04

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőmű tervezésének vegyészeti kérdései” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon a vízüzem tervezhetőségével kapcsolatosan.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2022.02.03

Egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának eseti jelentései” című útmutató.

Tovább olvasom »

Útmutató Útmutató

Új útmutató az OAH honlapján

2022.02.03

Egy új útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Radioaktív anyagokra vonatkozó szállítási fizikai védelmi gyakorlatok tervezési, végrehajtási és értékelési módszerei” című útmutató.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának 2022. évi karbantartása

2022.02.01

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően, a jelenlegi járványhelyzet figyelembe vétele mellett 2022. február 2-ától megkezdődik a 3. blokk 2022. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Elnökhelyettes Elnökhelyettes

Juhász László az OAH elnökhelyettese

2022.01.25

Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke 2022. január 1-i hatállyal Juhász Lászlót, az OAH korábbi főosztályvezetőjét nevezte ki a szervezet hatósági elnökhelyettesévé.

Tovább olvasom »

Elhunyt dr. Rónaky József Elhunyt dr. Rónaky József

Elhunyt dr. Rónaky József, az OAH nyugalmazott főigazgatója

2022.01.05

Őszinte részvéttel tudatjuk, hogy 2022. január 5-én elhunyt dr. Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal nyugalmazott főigazgatója, a hazai nukleáris szakma kiemelkedő és meghatározó egyénisége. Mintegy másfél évtizedig, 1999-től 2013-ig állt az OAH élén, továbbá számos hazai és nemzetközi szakmai szervezetben töltött be különféle tisztségeket. A hivatal saját halottjának tekinti, osztozunk a gyászoló család fájdalmában.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH magyar-angol-orosz tolmács-fordító álláshelyre

2022.01.05

Az Országos Atomenergia Hivatal munkatársat keres magyar-angol-orosz tolmács-fordító álláshelyre. A tolmács-fordító feladata lesz többek között az írásos anyagok fordítása, szinkrontolmácsolás, tolmácsolás, nyelvi lektorálás, nemzetközi kapcsolatokban való aktív részvétel.

Tovább olvasom »