ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

KKÁT KKÁT

INES 1-es esemény a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában

2022.06.24

Az RHK Kft. 2022. június 22-i bejelentése szerint a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában az egyik tárolócsőcsoportnál nem végezték el időben a nitrogén monitoring rendszer feltöltését. Ugyanis az Üzemeltetési Feltételek és Korlátok előírásai szerint legfeljebb 60 napig megengedett a nitrogéngázzal való feltöltés hiánya. Az esemény sem a környezetre, sem a személyzetre nem gyakorolt semmilyen hatást. A történteket az RHK Kft. INES 1-es kategóriába sorolta, és az OAH-nak bejelentette. A hatóság elfogadta az előzetes minősítést és felügyeli az esemény kivizsgálását.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2022.06.22

2022. június 23-án hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkeféjének cseréje. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A tevékenységnek a nukleáris biztonságra és a környezetre gyakorolt hatása nincsen, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint még aznap délután visszaállítják névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

TSO-szeminárium TSO-szeminárium

TSO-szeminárium az OAH-ban

2022.06.21

Idén tizenötödik alkalommal, 2022. június 14-én rendezte az Országos Atomenergia Hivatal műszaki támogató intézményeinek (Technical Support Organisations – TSO) legújabb kutatási eredményeit bemutató hagyományos évenkénti szemináriumát.

Tovább olvasom »

Újra névleges teljesítményen a 4. blokk

2022.06.20

Az MVM Paksi Atomerőmű 4. blokkján befejezték a 2022. május 21-én meghibásodott villamos generátor cseréjét. A 4. blokkot felterhelték és ismét névleges, 100%-os teljesítményen üzemel. A javítás ideje alatt a blokk csökkentett, körülbelül 50%-os terhelésen folyamatosan üzemelt. A villamos generátor meghibásodásának a biztonságra és a környezetre nem volt hatása.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.06.16

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, USU 2.4 Színesfémek, fűtési, gépészeti, szellőzési szerelvények raktára építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Fizikai védelmi gyakorlat Fizikai védelmi gyakorlat

Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló fizikai védelmi gyakorlata

2022.06.15

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. a 2022. június 20-i héten tartja a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

IRPA konferencia IRPA konferencia

Nemzetközi Sugárvédelmi konferencia Magyarországon

2022.06.15

Európa legnagyobb sugárvédelmi témájú konferenciáját tartották május 30. és június 3. között a Budapest Kongresszusi Központban, „6th European Congress on Radiation Protection – Radiation Protection for Everyone” címmel.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.06.10

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, A Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges talajszilárdítás építési engedély iránti kérelem ügyében. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.06.08

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, USU 2.5 számú Általános vegyszerek és polimer termékek raktára építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

HERCA-ülés HERCA-ülés

HERCA ülés az OAH-ban

2022.06.07

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében – részben személyes jelenléttel, részben online csatlakozással – 2022. május 19-20. között rendezték meg az Európai Sugárvédelmi Hatóságok Vezetőinek Találkozója (HERCA) 29. vezetői ülését.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2022.06.02

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, 5. és 6. blokk létesítéséhez szükséges Fővállalkozói raktárak (USU) Anyagraktár a személyi szükségletekhez (2.10.) építési engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

A Paksi Atomerőmű 4. blokkjának várható visszaterhelése villamos berendezés karbantartását követően

2022.06.02

Az MVM Paksi Atomerőmű 4. blokkján 2022. május 21-én generátor védelmi működés történt, melynek következtében a blokk jelenleg 50%-on üzemel. A szakemberek a generátor javításán dolgoznak és - a javítást követően - az aktuális ütemterv szerint június 20-án fogják a blokkot névleges teljesítményre visszaterhelni. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »