ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kormányzótanácsának ülése Bécsben

2023.03.16

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kormányzótanácsának tavaszi ülésére 2023. március 6. és 10. között került sor Bécsben. Az ülés kiemelt témái között szerepelt többek közt a nukleáris biztonság és védettség felülvizsgálata, a nukleáris technológiáról készített 2023. évi jelentés, az ukrajnai nukleáris biztonsági helyzet, az iráni biztosítéki megállapodás, valamint az atomsorompó-szerződés Szíriai Arab Köztársaságban történő végrehajtásának áttekintése.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leállás a 3. blokkon

2023.03.13

2023. március 13-én reggel 6 óra után pár perccel az MVM Paksi Atomerőmű 3. blokkja védelmi működés következtében leállt. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán. A javítást követően a blokkot visszaterhelik a névleges teljesítményre. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Leterhelés a 4. blokkon

2023.03.12

Az MVM Paksi Atomerőmű 4. blokkját 2023. március 12-én reggel 6 órától villamos berendezés meghibásodása miatt 50%-ra leterhelték. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán. A javítást követően a blokkot visszaterhelik a névleges teljesítményre. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény közzététele eljárás megindításáról az EK BKR lejáró üzemeltetési engedélyét kiváltó új üzemeltetési engedély iránti kérelme tárgyában

2023.03.01

Az Energiatudományi Kutatóközpont kérelmet nyújtott be az Országos Atomenergia Hivatalhoz a Budapesti Kutatóreaktor lejáró üzemeltetési engedélyét kiváltó új üzemeltetési engedély kiadása miatt, melynek elbírálására az OAH közigazgatási hatósági eljárást indított. A hatályos jogszabályok szerint az eljárás megindításáról hirdetmény útján kell értesíteni az ügyfeleket. A hirdetmény elérhető Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.) hirdetőtábláján, az OAH székházának (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.) portáján kihelyezett hirdetőtáblán, valamint az OAH honlapján (www.haea.gov.hu) és a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Informatikai karbantartás Informatikai karbantartás

Informatikai karbantartás

2023.02.24

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy február 25-én (szombat) és március 4-én (szombat) a hivatal informatikai rendszereinek karbantartását végezzük. A karbantartások érintik az Önök által elérhető szolgáltatásokat is, ezért mindkét napon 8 és 16 óra között a honlap (https://www.haea.hu) , az elektronikus ügyintézési portálunk (https://atdr.haea.hu) és elektronikus építési napló szolgáltatás (https://enaplo.haea.hu/enaplo_sajatos/) nem lesz elérhető.

Megértésüket köszönjük!

Országos Atomenergia Hivatal

Tovább olvasom »

A NAÜ főigazgatójának látogatása A NAÜ főigazgatójának látogatása

Az OAH-ba látogatott a NAÜ főigazgatója

2023.02.24

2023. február 22-én az Országos Atomenergia Hivatalnál tett látogatást Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója. A magas rangú vezetőt Kádár Andrea Beatrix elnök fogadta hivatalában. A megbeszélésen többek között az ukrán helyzetről, valamint a Paks II. projektről tárgyalt a két vezető.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH közbeszerzési referens munkakörbe

2023.02.23

A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.hu email címre kérjük benyújtani. A jelentkezési határidő: 2023. március 17.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH felügyelői munkakörbe

2023.02.17

A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.hu email címre kérjük benyújtani. A jelentkezési határidő: 2023. március 20.

Tovább olvasom »

Tudományos Tanács ülése Tudományos Tanács ülése

Tudományos Tanács ülése az OAH-ban

2023.02.17

2023. február 7-én az Országos Atomenergia Hivatalban került sor az OAH Tudományos Tanácsának idei első ülésére. Kádár Andrea Beatrix, a hivatal elnöke beszédében hangsúlyozta: a jövőben szeretné megerősíteni, hangsúlyosabbá tenni a Tanács szerepét, és számít a testület szakmai állásfoglalásaira, aktív munkájára.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának 2023. évi karbantartása

2023.02.16

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2023. február 17-től megkezdődik, a 2. blokk 2023. évi karbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK On Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2023.02.16

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK On Hungary Kft. kérelmére indult, ionizáló sugárzást létrehozó berendezések üzemeltetésének engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 359/2020. (VII.23.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Finn delegáció látogatása Finn delegáció látogatása

Finn hatósági delegáció látogatása az OAH-ban

2023.02.02

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság (STUK) főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató. A delegációt Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke, valamint Juhász László elnökhelyettes fogadta. A találkozón többek között megosztották egymással az orosz típusú nyomott vizes atomerőművek üzemidő-hosszabbításához, valamint új atomerőművi blokkok létesítéséhez kapcsolódó hatósági tapasztalatokat, valamint áttekintették a kis moduláris reaktorokat érintő nemzetközi trendeket és hatósági kérdéseket. A program részeként a delegáció ellátogatott Paksra, ahol megtekintették a Paksi Atomerőművet, valamint a tervezett új atomerőművi blokkok telephelyét.

Tovább olvasom »