ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Új atomerőművi blokkok útmutató-tervezetei az OAH honlapján

2015.08.28

Az Országos Atomenergia Hivatal a nukleáris biztonsági szabályzati követelmények teljesítésének módját az atomenergia alkalmazóival egyeztetve, egyértelmű ajánlásokat tartalmazó útmutatókban fejti ki, azokat az érintettekhez eljuttatja és a társadalom minden tagja számára hozzáférhetővé teszi. Az OAH kidolgozta az új blokkok létesítésére vonatkozó jogszabályok teljesítését elősegítő útmutató-tervezetek első csomagját és – alkalmazásuk minél előbbi megkezdése érdekében – tájékoztatási céllal megjelentette a honlapján.

Tovább olvasom »

Forrás: www.kormany.hu Forrás: www.kormany.hu

Kitüntetések augusztus 20-a alkalmából

2015.08.26

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Magyarország Köztársasági Elnöke az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársát részesítette állami kitüntetésben. Munkája elismeréseként Kakasy Olivérnek Magyar Arany Érdemkeresztet, Fehér Ákosnak Magyar Ezüst Érdemkeresztet adományozott, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ünnepélyes keretek között adott át augusztus 26-án.

Tovább olvasom »

Önálló menüpontban az új atomerőművi blokkok létesítésének engedélyezéséhez kapcsolódó információk

2015.08.24

Az Országos Atomenergia Hivatal számára kiemelt jelentőségűek az új atomerőművi blokkok létesítésének engedélyezéséhez kapcsolódó hatósági feladatok. A teljes folyamat átláthatósága érdekében önálló menüpontban foglaljuk össze a lakosság számára a lényeges információkat.

Tovább olvasom »

Hatósági együttműködés a telephelyvizsgálat ellenőrzésében

2015.08.24

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Baranya Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Bányászati Osztályának (BMK BO) szakértői 2015.08.10-én közös hatósági szemlén ellenőrizték az MVM Paks II. Zrt. által végzett Földtani Kutatási Program végrehajtását.

Tovább olvasom »

Megkezdődik a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának éves karbantartása

2015.08.06

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2015. augusztus 8-tól megkezdődik a 2. blokk – a tervek szerint – 26 napig tartó éves felülvizsgálata (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A felülvizsgálatot az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli, ellenőrzi.

Tovább olvasom »

Kétoldalú találkozó Szófiában

2015.07.31

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) és a Bolgár Atomenergia Ügynökség (BNRA) szakemberei 2015. július 14-15-én az új atomerőművi blokkok engedélyezésével kapcsolatban tartottak tapasztalatcserét Szófiában.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű gépgáz Paksi Atomerőmű gépgáz

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4-es blokkjának éves karbantartása

2015.07.31

A Paksi Atomerőműben a héten befejezték a 4. blokk esedékes karbantartását és éves főjavítását. A szakemberek az újraindítást követően újból névleges teljesítményre hozták a blokkot.

Tovább olvasom »

A magyarországi nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók 2014. évi hatósági értékelése A magyarországi nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók 2014. évi hatósági értékelése

Megjelent „A magyarországi nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók 2014. évi hatósági értékelése” című kiadvány

2015.07.31

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók tevékenységének értékelése – az engedélyezési és az ellenőrzési feladatok mellett – az Országos Atomenergia Hivatal felügyeleti jogkörének legfontosabb elemei közé tartozik. Az Országos Atomenergia Hivatal évente értékeli a létesítmények biztonsági teljesítményét és tevékenységük biztonsági szintjét.

Tovább olvasom »

Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv közmeghallgatásról

2015.07.21

Az Országos Atomenergia Hivatal elkészítette a „15 hónapos üzemeltetési ciklus engedélyezési eljárása a Paksi Atomerőmű 1-4. blokkjain” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan, 2015. június 23-án tartott közmeghallgatás jegyzőkönyvét.

Tovább olvasom »

Pihentető medence Pihentető medence

Csőszakasz cseréje a 4-es blokki pihentető medence egyik hűtőkörén

2015.07.20

2015. július 4-én megkezdődött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2015. évi főjavítása. Kiemelt feladatot jelentett – a főjavításhoz kapcsolódó munkákon felül – a pihentető medence hűtőkörének vizsgálata.

Tovább olvasom »

Elérhető a júniusi ENSREG-konferenciáról szóló összefoglaló

2015.07.17

2015. június 29-30-án Brüsszelben rendezték meg az ENSREG (European Nuclear Safety Regulators Group) harmadik konferenciáját. A szervezet honlapján elérhetők a rendezvényről készített videófelvételek, valamint a konferencia összefoglalója.

Tovább olvasom »

Dr. Horváth Kristóf, az OAH főigazgató-helyettese a Katonai Műszaki Doktori Iskola új oktatója

2015.07.13

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Doktori Tanácsa egyhangúlag jóváhagyta a Katonai Műszaki Doktori Iskola (KMDI) javaslatát dr. Horváth Kristóf felvételéről az oktatói állományba.

Tovább olvasom »