ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

NAÜ – OAH kétoldalú megbeszélés a nemzetközi biztosítéki rendszer erősítését szolgáló magyar feladatokról

2015.11.20

A 2015. november 11-i megbeszélésen az Országos Atomenergia Hivatal és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség munkatársai áttekintették az elmúlt évben elvégzett feladatokat, valamint megállapodtak új feladatokról. Az ülésen részt vettek az MTA Energiatudományi Kutatóközpont szakértői is, akik több eszköz fejlesztését és a nukleáris anyag ellenőrzését szolgáló módszer kidolgozását végzik a támogató program keretében.

Tovább olvasom »

A NAÜ is áttekintette a sugárvédelemre, valamint a nukleáris biztonságra vonatkozó magyar szabályozást

2015.11.20

2015 októberében Bécsben kéthetes műhelyülés keretében a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 11 országnak, köztük hazánknak nyújtott jogi és műszaki szempontú szakmai támogatást. A NAÜ szakemberei a résztvevőkkel közösen áttekintették az egyes országok nukleáris biztonságra és ezen belül a sugárvédelemre vonatkozó jogszabályok egyes elemeit arra fókuszálva, hogy mennyire vannak összhangban a NAÜ elvárásaival és ajánlásaival.

Tovább olvasom »

Wigner Jenő-díjat adományoztak Rónaky Józsefnek, az OAH korábbi főigazgatójának

2015.11.16

A Paksi Atomerőmű Zrt. és a Wigner Jenő-díj kuratóriuma Wigner Jenő-díjat adományozott Rónaky Józsefnek, az Országos Atomenergia Hivatal volt főigazgatójának. Az elismerést a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében 2015. november 9-én adták át a Magyar Tudományos Akadémián.

Tovább olvasom »

Meghívó a debreceni „Atomenergiáról – mindenkinek” című konferenciára

2015.11.16

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a Debreceni Egyetemmel közösen 2015. december 4-én ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel. Az immár tizenhetedik alkalommal sorra kerülő regionális konferencián neves előadók tekintik át azokat a nukleáris kérdésekhez kapcsolódó területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot.

Tovább olvasom »

Éves jelentés a honlapon

2015.11.12

Az Országos Atomenergia Hivatal összeállította a 2014. évről szóló éves jelentését, amely áttekintést ad az atomenergia hazai alkalmazásának felügyeletéhez kapcsolódó legfontosabb éves adatokról és eseményekről, hatósági tevékenységről.

Tovább olvasom »

NAÜ-ellenőrök képzése az OAH-ban

2015.11.12

A különböző országokból érkező résztvevők magyar szakmai támogatással, hazánkban tartott képzés keretében készültek fel az Iránban folytatandó, Kiegészítő Jegyzőkönyv szerinti nukleáris biztosítéki ellenőrzésre.

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának éves karbantartása

2015.11.09

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2015. november 7-től megkezdődött a 3. blokk várhatóan 25 napig tartó éves felülvizsgálata (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A felülvizsgálatot az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli, ellenőrzi.

Tovább olvasom »

Megkezdődött az Előzetes Biztonsági Tájékoztató értékelése

2015.11.06

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. Előzetes Biztonsági Tájékozatót (EBT) nyújtott be az Országos Atomenergia Hivatalhoz. A közel 10000 oldalas dokumentáció feldolgozását az OAH szakemberei egy 11 hónapos munkaprogram keretében megkezdték.

Tovább olvasom »

Vietnámi delegáció látogatása az OAH-ban

2015.11.02

2015. október 30-án húszfős vietnámi delegációt fogadott az Országos Atomenergia Hivatalban Horváth Kristóf, az OAH főigazgató-helyettese. Az ázsiai országban új atomerőmű építését tervezik, az érintett minisztériumok szakértői közel négy hetet töltöttek hazánkban. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézetének képzési programja alapján széles körű ismeretekre tehettek szert.

Tovább olvasom »

A Paksi Atomerőmű 2. blokkja a reaktorvédelmi működést követően újra névleges teljesítményen üzemel

2015.10.27

A Paksi Atomerőmű 2. blokkja 2015. október 24-én 17 óra 11 perckor reaktorvédelmi működés miatt a hálózatról lekapcsolódott.

Tovább olvasom »

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott az OAH két munkatársa

2015.10.22

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter – munkájuk elismeréseként – Miniszteri Elismerő Oklevelet adott át az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársának, Pintér Lászlóné közigazgatási tanácsadónak, valamint Krizsán Antalné hatósági felügyeleti adminisztrátornak.

Tovább olvasom »

Magyar szakember vezette a norvég nukleáris védettségi felülvizsgálatot

2015.10.22

A norvég kormány felkérésére a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében IPPAS-misszió keretében nyolcfős szakértői csoport vizsgálta a nukleáris és más radioaktív anyagok, valamint a kapcsolódó létesítmények fizikai védelmi rendszerét Norvégiában. A közel kéthetes missziót Horváth Kristóf, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese vezette.

Tovább olvasom »