ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

25 éves a magyar támogatóprogram

2016.03.22

Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója 2016. március 9-én Bécsben ünnepélyes keretek között vette át Yukiya Amano-tól, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) főigazgatójától a magyar biztosítéki támogatóprogram 25. évfordulója alkalmából kiállított oklevelet.


Az évfordulós ünnepségre a NAÜ, az Európai Bizottság, Japán, az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország közös szervezésében került sor, amelyet a NAÜ főigazgatója nyitott meg. Beszédében megköszönte a tagállamoknak a NAÜ által kifejlesztett biztosítéki rendszerhez nyújtott aktív támogatást, hangsúlyozva, hogy a rendszer működtetéséhez mindig elengedhetetlen lesz a tagállamok hatékony hozzájárulása.

Fichtinger Gyula köszönőbeszédében kiemelte, hogy bár a magyar támogatóprogram még csak 25 éves, nagymértékben hozzájárult a biztosítéki rendszer fenntartásához. A jelenlegi magyar támogatóprogram 11 területre terjed ki (három fő területe a készüléktesztelési lehetőség biztosítása valós létesítményi körülmények között, a képzési kapacitás és helyszínek felajánlása a NAÜ ellenőrképzési programjához, a készülék- és módszerfejlesztési tevékenység a biztosítéki ellenőrzések támogatásához); az ehhez kapcsolódó tevékenységeket az Országos Atomenergia Hivatal koordinálja.

Az OAH főigazgatója zárógondolatként megköszönte a hazai partnereknek a kiváló szakmai együttműködést, és hangsúlyozta: Magyarország továbbra is támogatja a NAÜ biztosítéki rendszerének működtetését és lehetőségeihez mérten hozzájárul a rendszer nemzetközi hatékonyságának növeléséhez.

A NAÜ biztosítéki rendszeréről (angol nyelven) bővebben itt és itt olvashat.Facebook megosztás