ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Sikeres külső audit

2016.04.02
Tanúsítási okirat Tanúsítási okirat

Sikerrel zárult az Országos Atomenergia Hivatal minőségirányítási rendszerének felülvizsgálata, az OAH március 30-án kapta meg az erről szóló dokumentumot. A minőségirányítási rendszer működésének megfelelőségét független szakemberek, a Magyar Szabványügyi Testület auditorai ellenőrizték.


Megújító audit keretében az OAH minőségirányítási rendszere 2015-ben kapta meg a három évig érvényes, MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti tanúsítási okiratot. A megújító auditok közötti években két felügyeleti audit esedékes: az elsőre 2016. március 7-én került sor.

Az OAH minőségügyi vezetője elmondta, hogy az auditot intenzív felkészülés előzte meg. A hivatal valamennyi szervezeti egységének működését felülvizsgálták, valamint szükség szerint aktualizálták a folyamatokat, tevékenységeket szabályozó minőségirányítási dokumentumokat.

A Magyar Szabványügyi Testület auditorai az általános minőségirányítási folyamatokon túl megvizsgálták az engedélyezés, az esemény-kivizsgálás, valamint a kommunikációs tevékenység folyamatait, ellenőrizték az informatikai rendszer működtetését, az iratkezelés és irattárazás menetét, a biztosítéki terület és a belső ellenőrzés tevékenységét, valamint a humánpolitikai szakterület működését.

A felülvizsgálat során a munkatársak dicséretes szakmai hozzáértésről tettek tanúbizonyságot, amit a záró értekezleten az auditorok külön kiemeltek. Sikeresnek minősítették a felügyeleti eljárást, és elismeréssel nyilatkoztak az OAH minőségirányítási rendszerének hatékony működtetéséről. Az audit során megfogalmazott javaslatok értékes információval szolgálnak a minőségirányítási rendszer további fejlesztése vonatkozásában.Facebook megosztás