ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Szlovák szakértői látogatás az OAH-nál

2019.09.20
Szlovák szakértő látogatása Szlovák szakértő látogatása

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség támogatásával szeptember 16-án egyhetes, a nukleárisbaleset-elhárítással kapcsolatos tudományos látogatásra érkezett az Országos Atomenergia Hivatahoz a szlovák nukleáris hatóság szakértője.


A szlovák szakember a magyarországi nukleáris terület áttekintését követően részletes tájékoztatást kapott az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszerről, valamint a nukleárisveszélyhelyzet-kezeléshez kapcsolódóan az OAH főbb feladatairól. Emellett megismerkedett a hivatal épületében található CERTA Veszélyhelyzeti Intézkedési, Gyakorló és Elemző Központ felépítésével és működésével, továbbá az OAH kommunikációs tevékenységével.

A program részeként a Paksi Atomerőműnél bemutatták számára a létesítmény baleset-elhárítási rendszerét, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál többek között a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központot, a BM OKF által használt speciális elemzőeszközöket, valamint a lakosságvédelmi feladatok tervezését és szervezését ismertették, továbbá a programban részt vett a Magyar Honvédség Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központja is.  Facebook megosztás