ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

RENDKÍVÜLI HÍREK

Csernobili Atomerőmű Csernobili Atomerőmű

Az elmúlt napokban több pozitív hírt tett közzé a NAÜ Csernobillal kapcsolatban

2022.04.12

Két fontos változásról adott tájékoztatást a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az elmúlt napokban a Csernobili Atomerőművel kapcsolatban. Az ukrán nukleáris hatóság arról informálta a NAÜ-t, hogy fokozatosan visszaállítják a hatósági felügyeletet a létesítmény felett, másrészt sikerült újra megoldani a személyzet váltását.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Összefoglaló az ukrán nukleáris létesítmények helyzetéről

2022.04.01

Az OAH folyamatosan követi az ukrajnai eseményeket és értékeli a létesítmények nukleáris biztonsági helyzetét. A katonai műveletek ellenére nem történt az elmúlt héten olyan esemény, ami a hazai lakosságra radiológiai kockázatot jelentett volna.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Összefoglaló az ukrán nukleáris létesítmények helyzetéről

2022.03.26

Az OAH folyamatosan követi az ukrajnai eseményeket és értékeli a létesítmények nukleáris biztonsági helyzetét. Csernobilban megoldották a személyzet váltását, ugyanakkor a telephely közelében erdőtűz keletkezett, amelyet még nem tudtak eloltani. A Zaporizzsjai Atomerőmű továbbra is orosz katonai ellenőrzés alatt van, azonban az ukrán személyzet üzemelteti.

Tovább olvasom »

WENRA-közlemény WENRA-közlemény

WENRA-közlemény a Zaporizssja Atomerőmű áramellátásához kapcsolódóan

2022.03.26

2022. március 18-án rendkívüli WENRA-ülést rendeztek, amely az Ukrajnában zajló háború polgári nukleáris biztonságra gyakorolt hatásaival és a lehetséges radiológiai következmények témakörével foglalkozott. A rendezvényt követően március 23-án a WENRA (Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetsége) kiadott egy közleményt a Zaporizssja Atomerőmű külső áramellátásának részleges kiesésével összefüggő biztonsági helyzetről.

Tovább olvasom »

Összefoglaló az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban

2022.03.01

Az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan nyomon követi az ukrán nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók biztonsági és védettségi helyzetét, az ukrán nukleáris hatóság és a nemzetközi szervezetek által közzétett információkat, valamint figyeli a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség tájékoztatását. Az ukrán nukleáris létesítmények jelenleg biztonságosak, a háttérsugárzási értékek normálisak.

Tovább olvasom »