ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

RENDKÍVÜLI HÍREK

NAÜ NAÜ

A NAÜ főigazgatója az erőszak leállítására szólított fel a zaporizzsjai atomerőművet ért lövések kapcsán

2022.03.04

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség honlapján közzétett nyilatkozat szerint a NAÜ a zaporizzsjai atomerőműben kialakult helyzet miatt teljes reagálási üzemmódba helyezi a nukleáris incidens- és veszélyhelyzeti központját (IEC).

Tovább olvasom »

Összefoglaló az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban

2022.03.01

Az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan nyomon követi az ukrán nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók biztonsági és védettségi helyzetét, az ukrán nukleáris hatóság és a nemzetközi szervezetek által közzétett információkat, valamint figyeli a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség tájékoztatását. Az ukrán nukleáris létesítmények jelenleg biztonságosak, a háttérsugárzási értékek normálisak.

Tovább olvasom »

ENSREG-ülés ENSREG-ülés

Rendkívüli ülést tartott az ENSREG

2022.02.28

2022. február 27-én rendkívüli online ülést tartott az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG), amelyen a résztvevők az ukrán helyzetet értékelték. A videokonferencián részt vett a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, a Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetsége (WENRA), valamint az ukrán nukleáris hatóság is, amelynek képviselője tájékoztatást adott a nukleáris létesítmények és a radioaktívhulladék-tárolók aktuális biztonsági és védettségi helyzetéről. Az ülést követően az ENSREG közleményt adott ki.

Tovább olvasom »