ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

TSO-szeminárium az OAH-ban

2022.06.21
TSO-szeminárium TSO-szeminárium

Idén tizenötödik alkalommal, 2022. június 14-én rendezte az Országos Atomenergia Hivatal műszaki támogató intézményeinek (Technical Support Organisations – TSO) legújabb kutatási eredményeit bemutató hagyományos évenkénti szemináriumát.


A rendezvényen összesen 9 előadás hangzott el. Az Országos Atomenergia Hivatal munkáját műszaki és tudományos kérdésekben támogató kutatóintézetek, cégek és szervezetek mutatták be a hivatal számára végzett 2020-as és 2021-es projektjeik főbb eredményeit.

Június 14-én többek között az Energiatudományi Kutatóközponttól, az Nemzeti Népegészségügyi Központtól, a BME Nukleáris Technikai Intézettől, valamint a Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet Kft-től érkeztek előadók. A rendezvény során az alábbi témákban hangzottak el előadások: nukleáris balesetek kockázatának csökkentése, sugáregészségügyi szabályozás, új blokkok megbízhatósága, nukleáris biztonsági jogszabályok felülvizsgálata, biztonsági elemzések, környezeti - sugárvédelmi mérések korszerűsítése, atomerőmű gépészeti, szilárdsági megbízhatósága, reaktorfizikai modell fejlesztése, nukleáris mérések biztosítéki alkalmazása.

A TSO-szeminárium idén is kiváló lehetőséget adott szakmai beszélgetésekre, eszmecserére a hazai és nemzetközi szinten is elismert szakemberek, kutatók, iparági és hatósági szakértők között.Facebook megosztás