ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Iráni és szaúd-arábiai szakértők látogatása az OAH-ban

2015.10.22

Az Országos Atomenergia Hivatalnál az iráni és szaúdi szakemberek a nukleáris veszélyhelyzet kezelésével összefüggő hatósági feladatokról kaptak részletes tájékoztatást.


A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében két hónapos továbbképzésen vesz részt hazánkban, a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontjában Hussain Hamza Khawaja szaúd-arábiai és Omid Boroujerdi iráni szakértő. Az előzetes képzési tervüknek megfelelően az Országos Atomenergia Hivatalba is ellátogattak.

A két napos vizit keretében Balogh Csaba és Kármán András felügyelők széles körű tájékoztatást adtak számukra az OAH nukleárisveszélyhelyzet-kezelésben betöltött szerepéről, a kapcsolódó hatósági feladatokról, képzésekről, gyakorlatokról, továbbá interaktív bemutató keretében ismertették meg velük a hivatal veszélyhelyzet-kezelési központjában található elemzési eszközöket. Látogatóink érdekesnek, hasznosnak találták a bemutatókat, és köszönetüket fejezték ki a színvonalas előadásokért.Facebook megosztás