ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Vietnámi delegáció látogatása az OAH-ban

2015.11.02

2015. október 30-án húszfős vietnámi delegációt fogadott az Országos Atomenergia Hivatalban Horváth Kristóf, az OAH főigazgató-helyettese. Az ázsiai országban új atomerőmű építését tervezik, az érintett minisztériumok szakértői közel négy hetet töltöttek hazánkban. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézetének képzési programja alapján széles körű ismeretekre tehettek szert.


A vendégeknek Horváth Kristóf főigazgató-helyettes bemutatta a hatóság szerepét és engedélyező tevékenységét, a biztonságnövelő intézkedések végrehajtásának jelenlegi állását, illetve az új blokkok engedélyezési folyamatát.
Balogh Csaba, Kármán András és Kantavári Anita felügyelők széles körű tájékoztatást adtak számukra az OAH nukleárisveszélyhelyzet-kezelésben betöltött szerepéről, a kapcsolódó hatósági feladatokról, képzésekről, gyakorlatokról, továbbá interaktív bemutató keretében ismertették meg velük a hivatal veszélyhelyzet-kezelési központjában található elemzési eszközöket.Facebook megosztás