ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Vietnámi delegáció látogatása az OAH-ban

2014.12.11

A vietnámi atomenergia ügynökség főigazgatója, Hoang Anh Tuan által vezetett delegációt 2014. december 8-án Hullán Szabolcs, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese fogadta az OAH-ban. A vendégek elsősorban az iránt érdeklődtek, mik azok a lehetőségek, amelyek segíthetik nukleáris szakembereik képzését a két ország közötti együttműködés keretében.


Mivel Vietnámban a paksihoz hasonló, orosz tervezésű VVER-típusú atomerőműveket is építenek, szeretnék minél jobban megismerni a magyarországi tapasztalatokat. Ennek érdekében az elmúlt években összesen mintegy háromszáz vietnámi szakember érkezett hazánkba továbbképzésre a BME Nukleáris Technikai Intézetbe, a Paksi Atomerőműbe, illetve az OAH-ba. A megbeszélésen fontos kérdés volt, hogy – folytatva az eddigi együttműködést – hogyan lehetne további jól hasznosítható tudást, tapasztalatot átadni.

Hoang Anh Tuan megjegyezte: az OAH azért is fontos partner számukra nukleáris szakembereik képzésében, mert a Paksi Atomerőmű üzemeltetéséhez és felügyeletéhez kötődő biztonsági teljesítmény az elmúlt harminc évben mindvégig magas színvonalú volt.

Hullán Szabolcs elmondta: a magyarországi intézmények a jövőben is nyitottak a tapasztalatcserére, információk átadására, s az Országos Atomenergia Hivatal is várakozással tekint a vietnámi atomenergia ügynökséggel való további együttműködésre.



Facebook megosztás