ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Osztrák-magyar találkozó Bécsben

2014.12.05

2014. november 24-25-én huszadik alkalommal került sor az osztrák-magyar találkozóra, amelynek idén Bécs adott otthont. Az osztrák szakemberek elsősorban a Célzott Biztonsági Felülvizsgálathoz kapcsolódóan elhatározott biztonságnövelő intézkedések előrehaladása, valamint a kapacitás-fenntartás érdekében tett magyar intézkedések iránt érdeklődtek.


A magyar delegációt Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója vezette. A magyar küldöttségben helyet kaptak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt., a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft., az Országos "Frédéric Joliot-Curie" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal képviselői is.

A felek kölcsönösen beszámoltak egymásnak az elmúlt év eseményeiről, amelyek az atomenergia felhasználása terén országaikban történtek.

A szakmai program keretében a résztvevők ellátogattak a Seibersdorfban működő NES vállalathoz, amely az ausztriai radioaktív hulladékok feldolgozásáról és átmeneti elhelyezéséről gondoskodik.Facebook megosztás