ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Új blokkok: helyszíni hatósági szemle és ellenőrzés

2015.10.20

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Baranya Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Bányászati Osztályának (BAMK BO) szakértői 2015.10.15-én újabb közös hatósági szemlén ellenőrizték a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásához szükséges telephely-vizsgálati és értékelési keretprogram végrehajtását.


Az OAH által kiadott telephely-vizsgálati és értékelési engedély alapján az MVM Paks II. Zrt. átfogó kutatási programot hajt végre az új atomerőművi blokkok leendő telephelyének értékelésére. Az OAH engedélyezési eljárásában a BAMK BO, illetve annak jogelődje, a Pécsi Bányakapitányság, szakhatóságként vett részt.

A helyszíni szemle során a hatóságok szakemberei az IV-6-D jelű kútcsoport 130 méter mélységű kútjának fúrási munkálatait ellenőrizték. Ennek során az OAH szakemberei azt vizsgálták, hogy a tevékenységek összhangban vannak-e a jóváhagyott telephely-vizsgálati és értékelési keretprogrammal, míg a BAMK BO szakemberei a bányászati, műszaki biztonsági és munkavédelmi előírások teljesülését ellenőrizték.

Az OAH – a saját hatáskörében végzett ellenőrzésein felül – a BAMK BO szakembereivel együttműködve folyamatosan nyomon követi és ellenőrzi az új atomerőművi blokkok telephely-kutatási programjának végrehajtását és az előírásoknak megfelelő kivitelezését.Facebook megosztás