ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Az OAH továbbra is ellátja hatósági feladatait

2020.03.18
Országos Atomenergia Hivatal  Országos Atomenergia Hivatal

Az Országos Atomenergia Hivatal betartva a járványügyi helyzetben (a Kormány és az Operatív Törzs által) meghatározott korlátozó intézkedéseket továbbra is ellátja hatósági feladatait. Az OAH Védekezési Munkabizottságot állított fel, amelynek feladata a munkavállalók védelmének biztosítása, a járványhoz kapcsolódó kormányzati döntések folyamatos nyomon követése, az OAH működésének megszervezése (úgy, hogy a hatósági tevékenység ellátása folyamatosan biztosított legyen).


A Védekezési Munkabizottság javaslatai alapján számos intézkedésről döntött az OAH főigazgatója, így például a közelmúltban hivatalos külföldi kiküldetésen, illetve magán úton résztvevő kollégákat kéthetes otthontartózkodásra kötelezte. A kormánytisztviselők számára biztosította, hogy feladataikat távmunkában lássák el.  Döntött a  fertőtlenítőszerek, kézfertőtlenítők, egyéni védőeszközök beszerzéséről, a munkák átütemezéséről, a komplexebb takarítási munkák megrendeléséről, a szükséges informatikai fejlesztésekről, az ügyeleti munkák átszervezéséről.

Az OAH számára kiemelten fontos a munkatársai egészségének védelme, amelynek érdekében számos lépést tett a hivatal. Emellett arról sem feledkezhetünk meg, hogy járványhelyzetben mindenkinek a személyes felelőssége is a szabályok betartása, a felelős magatartás, amelyet az OAH minden munkavállalójától megkövetel.Facebook megosztás