ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Egyeztetés az OAH-ban a NAÜ Műszaki Együttműködési Programjáról

2020.02.10
NAÜ megbeszélés NAÜ megbeszélés

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértője, Carmina Jimenez egynapos látogatásra érkezett hazánkba, hogy megbeszéléseket folytasson a NAÜ Műszaki Együttműködési Programjának keretében támogatott magyar, illetve regionális projektekről.


Az Országos Atomenergia Hivatalban tartott február 4-i tárgyalásokon részt vettek az érintett hazai szervezetek képviselői is (Országos Onkológiai Intézet, BME Nukleáris Technikai Intézet, Energiatudományi Kutatóintézet, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Főosztálya). A megbeszélés főbb témái a 2020-2021-es ciklusban induló magyar nemzeti projekt prioritásai és költségvetési lehetőségei voltak. Részletesen foglalkoztak a résztvevők azzal is, hogy a NAÜ által felállított feltételrendszeren belül hogyan lehet a leghatékonyabban pályázni, milyen követelményeknek kell megfelelni a következő, 2022-2023-as projektciklusban.

A program célja az európai régióba tartozó tagországok humán erőforrásainak és intézményi feltételeinek fejlesztése a nukleáris tudomány és technika békés célú és biztonságos alkalmazása területén.

A NAÜ programjáról bővebben itt érhet el információt (angol nyelven).Facebook megosztás