ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Több mint háromszázan vettek részt az „Atomenergiáról – mindenkinek” konferencián

2014.12.05

A fővárosban megtartott „Atomenergiáról – mindenkinek” konferenciát rendkívüli érdeklődés övezte: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében megtartott rendezvényre több mint háromszázan voltak kíváncsiak, sok iskolás csoport képviselője már a helyszínen jelezte, hogy a tavaszra tervezett újabb budapesti konferenciára is szeretnének diákokat küldeni.


Köszöntőjében Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója kiemelte: az OAH nem támogatója és nem ellenzője az atomenergia alkalmazásának. A konferencia egyik célkitűzése, hogy a résztvevők megalapozott, tényszerű tájékoztatást kapjanak az atomenergiával kapcsolatos témakörökben. Pipek János, a BME Természettudományi Karának dékánja az egyetem által kínált lehetőségekre hívta fel a figyelmet megnyitójában, kiemelve, hogy az intézmény – hazánkban egyedülálló módon – oktatóreaktorral is rendelkezik, amely más egyetemeken nem megszerezhető tudást ad, gyakorlati ismeretek elsajátítását teszi lehetővé. Török Imre, a TIT Stúdió Egyesület elnöke Öveges József professzor örökségét, a TIT és az OAH közel egy évtizedre visszatekintő együttműködését emelte ki beszédében.


A konferencia programját itt érheti el.

A nagy érdeklődésre való tekintettel tavasszal újra Budapesten várjuk az érdeklődőket, a konferencia időpontjáról és helyszínéről később adunk tájékoztatást.


Facebook megosztás