ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

D-szintű fizikai védelmet igénylő szállítások engedélyezése

Útmutató a Megfelelőségi nyilatkozat kitöltéséhez és beküldéséhez

A Megfelelőségi nyilatkozatot (a továbbiakban: Nyilatkozat) elektronikusan kell kitölteni, majd ki kell nyomtatni.

A (7) pont alatti táblázat sorai szükség esetén, szabadon törölhetők, illetve bővíthetők. A táblázatban feltüntetett járművek és vontatmányok – amennyiben ez a valóságban is lehetséges – szabadon kombinálhatóak, azaz bármely járműre fel lehet kapcsolni bármely vontatmányt.

A kinyomtatott Nyilatkozatot ezután alá kell írni és lehetőség szerint pecséttel is el kell látni. Aláíratlan Nyilatkozatot nem áll módunkban elfogadni. A kitöltött és aláírt (lepecsételt) Nyilatkozat szkennelt változatát az atomenergia hatósági eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszerén (a továbbiakban: ATDR) keresztül kell benyújtani.

Az ATDR-ről általános tájékoztatást az E-Ügyintézés menüpont alatt olvashatnak.

Regisztrációval rendelkező Ügyfelek a következő linkre kattintva léphetnek be a rendszerbe:

https://atdr.haea.gov.hu/ATDR/ATDRPortal.nsf?Open

A Nyilatkozatra válaszul egy Hatósági Bizonyítványt állítunk ki, ami a fizikai védelmi engedélyeket kiadó határozatokhoz hasonlóan rendelkezik FVSz azonosítójellel. Az Országos Atomenergia Hivatal által kiadott Hatósági Bizonyítvány és a Nyilatkozat másolatát kérjük abban a járműben tartani, amelyről a Bizonyítvány szól.

Kérjük, hogy amennyiben egy regisztrált járművet, vagy vontatmányt már nem használnak radioaktív anyag szállítására, akkor erről tegyenek bejelentést az ATDR rendszeren keresztül.

Kapcsolat:

email: transportsecurity (kukac) haea (pont) gov (pont) hu

telefon: +36 1 436 4983

Kapcsolódó dokumentumok: